F1: Öngyilkosságot követnek el a kiscsapatok

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.02.21. 12.30

A Lotus távozó vezérigazgatója, Patrick Louis szerint a kiscsapatok is erősen sárosak a Forma-1 gazdasági helyzetének elfajulásában.

A Lotus távozó vezérigazgatója, Patrick Louis szerint a kiscsapatok is erősen sárosak a Forma-1 gazdasági helyzetének elfajulásában. Louis szerint a Lotus pusztán anyagi okok miatt volt kénytelen lemondani Nico Hülkenberg szerződtetéséről, a hasonló jellegű gondok pedig általánosak a mezőnyben.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“A gazdasági helyzet világos az F1-ben, és ha erre nem lesz reakció, a kiscsapatok tönkreteszik a sportot” – fogalmazott keményen Louis. A távozó igazgató szerint a nehéz helyzetben lévő csapatok is sokat költenek, hogy elhitessék magukról, nincsenek bajban. “A kiscsapatok is ötcsillagos hoteleket használnak, ami üzleti szempontból vállalhatatlan.”

Ugyanezek a csapatok a fizetésekkel is hajlamosak elszállni. “Valakit, aki stratégiailag nagyon fontos volt nekünk, és évi 90-100 ezer fontot (34-38 millió forint) keresett, egy 180 ezres ajánlattal (68 millió forint) csábítottak el tőlünk. Még a gyári dolgozók egy részét, akik 35 ezer font (13 millió forint) körül keresnek, magasabb fizetéssel vitték el tőlünk olyan csapatok, amelyek messze mögöttünk végeztek a pontversenyben.”

“És aztán ezek a csapatok papolnak az óriási kiadásokról, miközben saját magukat hozzák ilyen helyzetbe. Az én olvasatomban ez gazdasági öngyilkosság.” Louis Maldonado szerződtetését is kommentálta. “Egy bizonyos ponton döntést kell hozni, és elfogadni, hogy a költségvetés összerakása mindennél fontosabb.”

“Hülkenberget kiváló pilótának tartom, az egyik igazi nagy tehetség. Nem mondom, hogy kompromisszumot kötöttünk, de úgy döntöttünk, hogy Maldonado nagyobb segítség számunkra.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.