F1: Visszatért a Williams szponzora

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.02.18. 15.30

Kedden délután hivatalosan is bejelentették, hogy a brazil olajcég, a Petrobras újra a Williams partnerei közé lépett. 2015-ben már az üzemanyagot is ők adják.

Már Felipe Massa tavaly novemberi szerződtetésekor erről szóltak a hírek, mostanra azonban hivatalos: a brazil olajcég, a Petrobras újra a Williams partnere lett. 
A grove-i csapattal korábban 1998 és 2008 együttműködő vállalat idén szponzorként, jövőre azonban már hivatalos üzemanyag-szállítóként is szerepet vállal majd. (Idén még a motorszállító Mercedes gyári partnere, a maláj Petronas adja a benzint és a kenőanyagokat.)


“Nagy örömmel térünk vissza a világ legnagyobb autóverseny-sorozatába. A Williamsszel korábban eltöltött 11 év alatt igen komoly előrelépéseket tettünk a termékfejlesztés terén. A Forma-1-es részvétel hatalmas kihívás, ugyanis mindig a legmagasabb követelményeknek kell megfelelni mind a minőség, mind a hatékonyság tekintetében. Izgatottan várjuk az új kihívást” – mondta a Petrobras elnöke, Maria das Gracas Silva Foster 
A csapat alapító-főnöke Sir Frank Williams is üdvözölte az újabb összefogást: 
“A Petrobras és a Williams már korábban is sikeresen működött együtt, így örülünk, hogy 2014-től újra együtt dolgozunk. A cég nagyon erős technológiai háttérrel rendelkezik, ami igen fontos lesz a csapat számára, hiszen az új szabályok megnövelték az üzemanyag-takarékosság jelentőségét. Emellett igen ambiciózus globális cégről van szó, igyekszünk hozzájárulni a marketingcéljaik eléréséhez.”
A Williams rövidesen a szintén brazil pénzintézet, a Banco do Brasil, valamint az olasz italmárka, a Martini csatlakozását is bejelentheti, és ha hinni lehet a pletykáknak, már a bahreini tesztidőszakban leleplezik a végleges, martinis festést is.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.