Megszólalt Schumacher családja

Ébredezik az ex-pilóta, de lassú a folyamat

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.02.13. 18.35

Megköszönte a jókívánságokat Schumacher családja, de nem cáfolta a terjengő híreket. Azt mondják, ébredezik a volt bajnok.

A hét eleje óta aggasztó hírek érkeztek a tavaly december 29-i síbalesete óta súlyos fejsérülésekkel kómában fekvő Michael Schumacherről. A spekulációk szerint a már két és fél hete ébreszteni próbált 45 éves ex-pilóta gyakorlatilag nem reagál az orvosok stimulációira, sőt állítólag tüdőgyulladást is kapott.
A család csütörtök este a menedzser, Sabine Kehm által kiadott közleményben reagált, pontosabban igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. A hétszeres világbajnok állapotáról semmilyen pontosabb részletet nem árultak el – így a fentieket sem cáfolták -, de leszögezték, hogy továbbra is hisznek a felépülésében, emellett pedig újra a nagyközönség türelmét és megértését kérték.

Michael és Corinna Schumacher (Fotó: Europress)

Michael és Corinna Schumacher (Fotó: Europress)


“Michael családja szeretné megint kifejezni háláját a világ minden tájáról érkező támogatásért. A jókívánságok a családot, és meggyőződésünk, hogy magát Michaelt is segítik, aki továbbra is az ébredési fázisban tart.”
“Ahogy ilyen helyzetekben általában, minden egyes nap más. A család szeretné, ha megértenék, hogy Michael magánszférájának védelmében az orvosi jellegű részleteket nem hozzák nyilvánosságra. Ahogy már az elején megígértük, a Michael állapotát érintő minden döntő jelentőségű információt megosztunk. Azonban azt is tudjuk, hogy az ébredési folyamat sokáig húzódhat.”
“A család továbbra is szilárdan hisz Michael felépülésében, teljesen megbíznak az orvosokban, a nővérekben és az egész egészségügyi stábban. Nem a gyógyulás gyorsasága a fő, hanem az, hogy a folyamat egyenletes, ellenőrzött keretek között folyhasson.”
Péntekre azért már jobb hír is jutott: szövődményről szóló spekulációt a hét elején bedobó német Bild mostanra úgy tudja, hogy megszűnt az akut fenyegetés, “Schumacher legyőzte a tüdőgyulladást”.
Ezeket is érdemes elolvasni!

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.