F1: A Ferrari messze a mezőny előtt jár?

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.02.07. 14.30

Noha eddig a Mercedest emlegették a 2014-es Forma-1-es idény legnagyobb favoritjaként, úgy tűnik, hogy a Ferrari is nagyon jól áll a fejlesztési versenyben.

Noha eddig a Mercedest emlegették a 2014-es Forma-1-es idény legnagyobb favoritjaként, úgy tűnik, hogy a Ferrari is nagyon jól áll a fejlesztési versenyben. A Speed Week munkatársai figyeltek fel rá, hogy a Ferrari-motoros autók “teljesen másképp” szóltak a jerezi féktávokon, mint a Mercedes és a Renault autói.


Olaszországi hírek szerint a Ferrari motorfelelőse, Luca Marmorini dolgozott ki egy speciális rendszert, amely – nagyon leegyszerűsítve – elzárja a benzincsapot, amikor az autó nem gyorsít. Ezzel nemcsak az idén kulcsfontosságú fogyasztás csökken jelentősen, de a motorfékhatás is a szokásosnál sokkal nagyobb.

Jerezben a Ferrari oldaldobozai is feltűnést keltettek, egyes vélemények szerint az olaszok nemcsak fogyasztásban, hanem hűtésben is a többiek előtt járnak. A vadonatúj motor, a turbófeltöltő és a korábbinál sokkal hatékonyabb energia-visszanyerő rendszerek miatt idén a hűtés is a szokásosnál nagyobb kihívást jelent majd.

Andy Cowell, a Mercedes motorfelelőse a Ferrari megoldására annyit mondott, hogy mivel az idén a hűtés különösen fontos, természetesen mindenki sok kutatómunkát áldozott a területre.

Kommentek

Így néz ki egy 1 milliót futott Porsche

Ezek a sportautók nem arról híresek, hogy több százezer kilométert beleraknak tulajdonosaik, de néha azért előfordul.

Hat Suzuki Ignis, amitől könnybe lábad a szemed

Ebben az esetben nem ítélkezünk, ha valakinek ebben a formában tetszik az Suzuki Ignis, akkor nincs mit tenni, a lényeg, hogy a tulaj boldog legyen.

Őszinte használt autók több mint 500 000 kilométerrel

Ebben a kategóriában sokkal több eladó darabot találnánk, ha nem volna nemzetközi sport a kilométerórák visszatekerése. De mivel valamilyen csoda folytán a legtöbb eladó 15-20 éves autó alig futott 150-250 ezer kilométert, így a kilométert bevalló sokat futott autók ritkák, akár a fehér holló.

Minden autóba nyomkövetőt kell szerelni Kínában

Minden gépjárműbe műholdas nyomkövetőt kell szerelni az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm körzet egyik prefektúrájában a terrorizmus elleni küzdelem keretében.

Hivatalosan is megvan Magyarország legtorzabb BMW-je

Ha valaki netán van olyan elvetemült és pénzt ad érte, egy dologra kérjük: bontsa szét és alkatrészenként adjon túl rajta, mert ez ebben a formában a márka meggyalázása.

SsangYong XAVL: új szabadidőjármű Koreából

Genfben mutatja be új SUV-tanulmányát a SsangYong. Az egykori Korando szellemi utódja meglehetősen távol esett a fájától.

Női szupergonosz a Nissan elektromos nagykövete

Az Öngyilkos osztag című képregény-feldolgozás egyik főgonoszát játszó Margot Robbie ausztrál színésznőt választotta a Nissan elektromos mobilitási nagykövetéül.

Élőben barátságosabb a törtszemű Skoda Octavia

Menetrend szerint érkezett a harmadik generációs Skoda Octavia időközi ráncfelvarrása, ami leginkább két, alig pár centi hosszú lemezdarab miatt igazán érdekes a szokásos új színek, digitális funkciók, vezetéssegédek mellett.

Most minden kiderül egy F1-es kormány titkairól

A Haas versenyzője, Romain Grosjean ad egy kis eligazítást a Forma-1-es kormányok titkairól.

Százszámra gyártanák az elektromos buszokat a lengyelek

2025-től évente ezer buszt gyártanának Lengyelországban. Ennek alapjait most fektethetik le a lengyelek.

Hamilton: Az új Merci olyan, mint egy hajó

Lewis Hamilton elmondta, hogy mit gondol a Mercedes 2017-es autójáról, a W08-asról.

Kiderült, hol vannak a legdurvább dugók

A Los Angeles-i autósok vesztegeltek az utakon legtöbbet torlódások miatt 2016-ban a világon: fejenként 104 órát ültek dugókban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.