F1: Tömeges óvás a McLaren ellen?

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.02.06. 10.30

Legalább egy, de lehet, hogy több csapat is óvást nyújt be a Forma-1-es McLaren ellen Ausztráliában.

Legalább egy, de lehet, hogy több csapat is óvást nyújt be a Forma-1-es McLaren ellen Ausztráliában. A Sky Sports szakértője, Ted Kravitz szerint a riválisok a jerezi teszt első napja óta furcsa szemmel néznek a McLaren szokatlan hátsó felfüggesztésére, amely valószínűleg komoly aerodinamikai előnyt jelent Buttonék számára.


Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója korábban már kijelentette, hogy szerinte szabálytalan a megoldás, Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója viszont nem látott kivetnivalót benne. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a csapatok nem óvhatnak a McLaren ellen, ha pedig megteszik, a végső döntést majd a Motorsport Világtanács hozza meg az ügyben.

Kravitz arra számít, hogy több csapat is óv majd a McLaren ellen, és amennyiben a “pillangó-felfüggesztést” utólag szabálytalannak minősítik, a csapatot utólag kizárhatják a futamról.

Kravitz szerint Whiting “csak egy véleményt” mondott a McLaren megoldásáról, az nem hivatalos álláspont, így a tiltakozásnak lehet helye. A McLaren a lengőkarokra épített terelőlapokkal az idei szezonra betiltott szárnyprofilokéhoz hasonló aerodinamikai hatást érhet el, amely Kravitz szerint is a határok erős feszegetése. “De az F1-es csapatok már jó ötven ezt csinálják” – írta a szakértő. Már korábban felmerült, hogy amennyiben az FIA nem tiltja be a furcsa felfüggesztést, mindenki kénytelen lesz lemásolni az ötletet.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.