Schumacher túl az életveszélyen?

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.01.04. 11.20

Péntek este a korábbi Forma-1-es pilóta Philippe Streiff is meglátogatta barátját, Michael Schumachert a grenoble-i kórházban. Jó híreket mondott utána. A menedzsment cáfol.

Schumacher túl az életveszélyen?

Péntek este a 80-as évek közepén-második felében a Forma-1-ben versenyző Philippe Streiff látogatta meg a kórházban barátját, a múlt vasárnapi síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumachert. Streiff, aki egy 1989-es tesztbaleset után fél oldalára lebénult és azóta is tolószékben ül, beszélt a francia orvosoknak tanácsadói minőségben segítő dr. Gérard Saillant professzorral is, aki 1999-es silverstone-i balesete után műtötte Schumachert.

A Philippe Streiff jó híreket hallott pénteken

A Philippe Streiff jó híreket hallott pénteken

 

Streiff a látogatás után nyilatkozott a sajtónak, és csupa jó hírt mondott. “Nem vagyok orvos, csak azt ismételhetem, amit Gérard Saillant mondott. Ő azt mondta nekem, hogy Michael állapota súlyos, de szerencsére már nincs életveszélyben” – mondta az újságíróknak Grenoble-ban. Saillant állítólag azt mondta Streiffnak, hogy nincs ok azt feltételezni, hogy Schumacher nem épül fel. Fontos ugyanakkor leszögezni, hogy ezt az információt hivatalosan nem erősítették meg a grenoble-i orvosok.

Streiffra hivatkozva a Reuters is kiadott egy hírt, ebben az áll, hogy Schumacher “valamivel jobban van”. Ugyanakkor a hétszeres bajnok agyának bal oldalán lévő bevérzések aggasztják az orvosokat, mert a beszédközpont a közelükben van.

Schumacher szóvivője, Sabine Kehm és a grenoble-i kórház azt mondta, hogy csak akkor adnak további tájékoztatást Schumacher állapotáról, ha érdemi változás történik akár pozitív, akár negatív irányban.

A Bild tudósítója, Nicola Pohl szombaton délre jelezte, hogy Schumacher menedzsmentje szerint Streiff kijelentése nem volt megalapozott, a pilóta továbbra is életveszélyes állapotban van, Saillant professzor nem is mondott részleteket a franciának. Sabine Kehm hangsúlyozta, hogy csakis a hivatalos, kórházi tájékoztatások tekinthetők hitelesnek – a menedzser hozzátette, hogy újabb közleményre, sajtótájékoztatóra hétfőn lehet számítani.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.