F1: Hatalmas előnyben a gyári csapatok?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.01.03. 13.30

A Ferrarinál úgy gondolják, hogy a kasztnit és a motort is házon belül gyártó csapatok igen komoly előnyben lesznek idén a többiekhez képest.

Köztudott, hogy a Forma-1-ben idén vadonatúj, hangsúlyos hibrid rendszerrel kombinált, 1,6 literes turbós V6-os erőforrások váltják a korábbi motorokat. Az új erőforrások természetesen az autók tervezésénél is központi szempontot jelentenek, így az ezt házon belül összehangolni képes csapatok – a Ferrari és a Mercedes, és a Renault-val kiemelt kapcsolatot ápoló Red Bull – előnyben lesznek, vélik Maranellóban.


“A Ferrari egyik óriási előnye, hogy egy helyen készül a kasztni és a motor. Ez minden évben előny, de az idén, amikor a beépítés, az integrálás az új erőforrás miatt sokkal fontosabb, még jelentősebbé válik” – mondta az olaszokhoz ősszel visszatért technikai főnök, James Allison.
A Ferrari motorfőnöke Luca Marmorini is kiemeli, hogy nem pusztán a motor teljesítményén múlik majd az autók versenyképessége: 
“Talán túl nagy hangsúlyt kaptak eddig a motorok. Valóban nagy változást jelent az új erőforrás, de az igazán komplex feladat az, hogy versenyképes autót hozzunk össze vele. A Ferrarinál a részlegek közös projektként is foglalkoztak ezzel.”
“A motorrészlegnél ez kiemelten fontos volt a megbízhatóság miatt is. Minden, az erőforrást érintő döntésünk a kasztnit készítő szakemberekkel folytatott egyeztetés után született, hiszen az autó győz, nem a motor önmagában.” 

Kommentek

F1: Szocsiban talán már célba ér Alonso

A Honda a hétvégén következő Orosz Nagydíjra megbízhatósági javításokat visz, a múlt heti teszt után bizakodnak a McLarennél.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

Teniszpályára skiccelték fel a luxuskombit

Wimbledon makulátlan gyepébe nem vandálok, hanem maguk a pályagondozók rajzolták bele a Jaguar XF Sportbrake prémium kombi körvonalait.

Felhők közé emel a magyar Trabant motor, és ez nem vicc

Magyarországon az épülő szocializmus találkozása a repülési vággyal érdekes szerkezeteket szült, a felhők közé vágyóknak köszönhetünk egy különleges Trabant motort, ami képes volt embereket égbe emelni.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.