Schumacher már a helikopterben sem lélegzett

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.01.02. 09.30

Egyre több részlet derül ki Michael Schumacher vasárnapi síbalesetéről, amelynek következtében a hétszeres bajnok élet-halál között lebeg. Az éjszaka nem történt semmi érdemleges.

Egyre több részlet derül ki Michael Schumacher vasárnapi síbalesetéről, amelynek következtében a hétszeres bajnok élet-halál között lebeg. Az éjszaka nem történt semmi érdemleges, a legendás versenyző állapota továbbra is stabil, de kritikus.

Az ügyön folyamatosan dolgozó német Bild úgy tudja, hogy Schumacher egy közeli barátja lányához sietett, amikor a baleset történt. A kislány elesett, Schumacher gyorsan elindult segíteni, és közben elhagyta a kijelölt pályát.

A Bild úgy tudja, hogy a baleset a korábban feltételezettnél negyed órával korábban, 10.50 és 11 között történt. Schumacher a sziklákat nem láthatta, mert a környéken vasárnapra virradóra havazott, mindent friss hólepel takart. A lassan síelő Schumacher az egyik sziklában botlott meg, majd a lendülettől előrebukva csapódott fejjel egy másik kőnek. A kötése sem oldott, ahogy Sabine Kehm, Schumacher szóvivője fogalmazott, az egész egy nagy-nagy pech volt.

Ahogy azt az orvosok már jelezték, Schumacher a feje jobb oldalával csapódott a sziklának. Barátai rögtön látták, hogy komoly lehet a baj, mert jobb füléből szivárgott a vér. Percekkel az esés után Schumacher még valóban beszélt, de zavart volt. A Bild egy fotót is szerzett az ápolás alatt álló Schumacherről, a háttérben ott áll a helikopter.

A Bild forrásai szerint Schumacher állapota valójában már a helikopterben válságosra fordult, elveszítette az eszméletét, és a légzése is leállt. A helikopternek félúton le kellett szállnia, Schumachert intubálták, és már a szállítás alatt mesterségesen lélegeztették. Ez alapján gyorsan megszülethetett a döntés, hogy a grenoble-i klinikára szállítják tovább az életveszélyben lévő Schumachert. 12.40-kor landoltak vele a kórháznál, ahol azóta is küzdenek az életéért.

Ritkulnak a hírek

Schumacher menedzsere, Sabine Kehm még szerdán leszögezte, hogy ezután nem tartanak napi rendszerességű sajtótájékoztatókat:

“Azt hiszem, az orvosok elég világosan elmagyarázták a helyzetet, szóval csak akkor tartunk sajtótájékoztatókat, ha érdemi híreink lesznek. A napi sajtókonferencia csak az orvosok munkáját hátráltatná, márpedig mindannyian azt szeretnénk, hogy nyugodtan dolgozhassanak. Én sem fogok naponta állapotjelentést adni, legalábbis addig nem, amíg Michael állapota stabil és nincs változás akár jó, akár rossz irányban.”


Az összes cikk a balesetről

Kommentek

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.