Ellenjelölt nélkül – újra elnök Jean Todt

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.12.06. 13.30

A Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy az ellenjelölt nélkül induló Jean Todtot újraválasztották a szervezet élére.

A 2010-2013-as első elnöksége után újabb négy évig a francia Jean Todt lesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, miután a szervezet általános közgyűlése pénteken ellenjelölt híján ellenszavazat és tartózkodás nélkül újraválasztotta Párizsban.

Jön a második ciklus

Jön a második ciklus


Az egykori ralis és Forma-1-es csapatfőnöknek ugyan akadt kihívója, de a korábban az FIA Intézet vezetőjeként dolgozó angol David Ward nem tudott elég támogatónyilatkozatot gyűjteni a tagszervezetektől ahhoz, hogy hivatalos jelöltként regisztrálják. Ward a kampányidőszakban többször is felhívta a figyelmet a választási eljárás visszásságaira és az FIA irányításának átláthatatlanságára.
A frissen újraválasztott Todt beiktatási beszédében rögtön reagált is Ward korábbi felvetéseire:
“Ez az egység, az FIA családjának egysége hatalmas érték, amit meg kell őriznünk. Alapvető érték, amit tiszteletben kell tartanunk és meg kell védenünk. Mindannyiunk kötelessége ez, különösen azoké, akik felelős posztra pályáznak a szervezetnél.” 
“Semmi bajom a versennyel, épp ellenkezőleg, az egész pályafutásom erről szólt. Teljesen jogosan van verseny az FIA demokratikus választásában is. A verseny jó, mert mindenkit a még jobb teljesítményre sarkall. Épp ezért bármilyen egészséges vitát üdvözlök, de a vita az elképzelésekről szóljon és ne az egyénekről! A vita előbbre mozdítsa a szervezetet, ahelyett, hogy visszahúzná, erősítse azt, ne gyengítse!”

Ward, a kihívó

Ward, a kihívó


“Nagyon elszomorít, hogy az elmúlt hetekben alaptalan vádak vetültek az FIA irányítására, a gazdálkodásának átláthatóságára, a tagjainak tisztességére. Ami még elszomorítóbb, hogy a hamis állítások terjesztésére a sajtót is felhasználták, pedig ezzel csak az FIA családnak ártottak. Úgy döntöttünk, hogy a felelőtlen támadásra nem reagálunk nyilvánosan, mert az csak további károkat okozott volna a szervezetnek.”
“Ehelyett közvetlenül a klubokat tájékoztattuk az igazságról. A kampányunk az őszinteségre és a jövőt illető elképzelésekre alapult, önök pedig meg is értették ezt, amiért teljes szívemből hálás vagyok!” – köszönte meg a szavazatokat.

Kommentek

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.