Ilyen, amikor Adrian Newey gyógyszere elgurul

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2013.12.04. 17.30

Nyilván hatalmas reklám ez a fejlesztőknek, de tény, hogy a végén mindenki jól jár. Főleg azok, akik majd játszanak a szoftverrel, mert a Red Bull X2014 őrült dögösre sikeredett.

Egy lángelmének piszok nehéz lehet ma F1-es autót tervezni. Ezernyi szabály, regula köti meg a kezét, fantáziája csak takaréklángon üzemelhet. Ilyen zseni Adrian Newey is, aki jelenleg úgy dolgozik, mintha Lenardo Da Vinci hátrakötött kézzel, a lábujjai közé fogott ecsettel festené Mona Lisát.

Ilyen, amikor Adrian Newey gyógyszere elgurul 1

De vajon mire lenne képes, ha egyszerre levennék a bilincset, és minden elképzelését megvalósíthatná? A Gran Turismo nevű számítógépes játéksorozat évek óta partner ebben a kísérletben, lehetőséget adnak a nagyszerű tervezőnek, hogy náluk, a virtuális valóságban engedje ki a fáradt gőzt. Nyilván hatalmas reklám ez a fejlesztőknek, de tény, hogy a végén mindenki jól jár. Főleg azok, akik majd játszanak a szoftverrel, mert a Red Bull X2014 őrült dögösre sikeredett.

Ilyen, amikor Adrian Newey gyógyszere elgurul 2

Természetesen sok a hasonlóság a 2010-es előddel összehasonlítva, de azért megjelentek újítások is. Ezek közül a legérdekesebb az F rövidítéssel megtoldott legerősebb digitális Red Bull hátsóján található. Az F ventilátort jelöl, ami az 1978-ban betiltott porszívó-Brabham, a BT46-os előtt tiszteleg. Az őrült, de zseniális ötlet egyedi módon keltett leszorítóerőt, egy nagy sebességgel pörgő ventilátor szívta ki az autó alatt torlódó levegőt. A tapadást növelte, de ugyanakkor életveszélyes fegyver is volt, a gyorsan pörgő alkatrész géppuskaként lőtte ki az útjába kerülő port, szennyeződéseket, kavicsokat, egyenesen a hátulról közeledő versenyzőkre.

Kommentek

Tudod, hogy kell kereket cserélni? Dehogy tudod!

Ez a videó most lépésről-lépésre megmutatja a kerékcsere folyamatát. Hidd el, eddig mindent rosszul csináltál.

Megállás közben szippant fel áramot a svédek hibrid busza

Olyan dízel-elektromos buszt fejlesztett ki a svéd Scania, melynek akkumulátora a buszmegálló aszfaltjából feltölthető.

Használtan villanyautót? Várj még ezzel pár évet!

Új elektromos modelljének dokumentációjában érdekes adatot tett közzé a General Motors. Röviden: egy évtized múlva a kocsi használati értéke töredéke lesz a mostaninak.

Börtönbüntetés járhat a dízelbotrány miatt Dél-Koreában

Rekordösszegű bírságot készül kiróni a Volkswagenre Dél-Korea. A cég képviselete örülhet, ha ennyivel megússza a dolgot.

Autópályadíj-botrány: nem a korrupt hivatalnok veszített, hanem mi

Lefokozták az osztályvezetőt, aki elengedte a tesójának a későn vett matrica miatt kapott pótdíjat. Pedig ez volt a leghelyesebb döntése, amióta dolgozik!

Okos kis kocka a Hondától

Jövő januárban leplezi le új koncepcióját a Honda. Önjáró, gondolkodó, elektromos gépkocsit ígérnek.

Összkerekes változatot kap a Dodge izomautója

Amerikai izomautóban szinte szentségtörés a V6-os motor és az összkerékhajtás, de a Dodge azt ígéri, hogy a Challenger GT így is élvezetes autó marad.

Hangosan felröhögött az autószerelő, ilyet még nem látott

A tulaj biztos nem röhögött ilyen jót, amikor közölték vele, hogy kuka a motor.

Oroszlánszívű Jaguar, kicsit molyrágta belsővel

Évek óta nem néztek meg annyira autót alattam, mint most ezt a hatalmas, kék Jaguart a 22-es felniken. Egyszerűen mindenki odavolt érte, fiatal-idős, férfi-nő, mindegy.

Elguruló autóval indul a videó, de várd ki a végét

Ennek a kínai autósnak biztos hogy rosszabb napja volt, mint közülünk sokaknak. Csak hajszálon múlott, hogy megmentse gurulásnak induló autóját, de rossz döntést hozott.

Négyüléses roadstert fontolgat a Mercedes

Német lapértesülések szerint túrakocsivá hizlalná büszke luxusroadsterét a Mercedes: az SL következő generációjában állítólag négyen fognak elférni.

Napelemmel ilyen magasra még nem repültek

Napelemes repülőgéppel akar feljutni a sztratoszféráig egy svájci kalandor, mindössze pár hónappal azután, hogy két honfitársa a világon elsőként megkerülte a Földet egy energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülővel.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.