Ki költi a legtöbbet az F1-ben?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.11.29. 11.35

A Ferrari és a Red Bull is tagadja, hogy ők költenék a legtöbbet a Forma-1-ben, de a McLaren főnöke szerint egyértelműen rosszat tesz a sportágnak az energiaitalos csapat pénzszórása.

A brit Autosporton még a nyáron jelent meg egy elemzés a Ferrari Forma-1-es költségvetéséről, abban az szerepelt, hogy a maranellói csapat 300 millió euróból (90 milliárd Ft) gazdálkodik.
A Ferrari valamiért szükségesnek érezte, hogy ezen a héten reagáljon a három hónappal ezelőtti állításra. A csapat “megmondóembere” a Horse Whisperer természetesen cáfolta az összeget.


“Amikor vége az idénynek, eljön a számvetés ideje. Egyesek a sportban csak a pontokat nézik, ők aztán olyan nyári gazdasági elemzésekben is hisznek, amelyek egy napernyő tövében készültek. Így vált mára ténnyé egy autosportos kolléga hónapokkal ezelőtti, a Ferrari költségvetését kapirgáló cikke. Kár, hogy az emlegetett összegek nagyrészt kitaláltak, és hogy ezeket még komolyan vehető lapok is elfogadják, majd teljesen téves következtetésekre jutnak belőlük” – írta megszokott vitriolos hangnemében a “Lovakkal Suttogó”   
“Tényekkel könnyedén cáfolhatnánk az állításokat, de az üzleti ügyek bizalmasak, hiszen a műszaki dolgok mellett ezek is kulcselemei a versenynek” – tette hozzá.
Míg egyesek szerint a Ferrari költi a legtöbbet, a többség úgy véli, hogy a Red Bull öli a legnagyobb összegeket az F1-be. A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh szerint a Chritstian Horner nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy nem ők költik a legtöbbet, és úgy véli, hogy az energiaital-gyártó beszállása “eltorzította” a Forma-1-et, káros költekezési verseny indult.
“Nos, mindenki meglátja majd, hogy ez baromság – ők is tudják, mindenki tudja” – reagált Horner Whitmarsh szavaira.

Kommentek

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.