F1: Hamilton nyugodtan beszólhat

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.11.21. 08.30

A Mercedes csapatfőnöke szerint nem probléma, hogy az Amerikai Nagydíjon önmagának is ellentmondva háborgott a csapatrádión Lewis Hamilton. Ez belefér.

Lewis Hamilton a múlt hétvégi Amerikai Nagydíj alatt többször is összezördült a csapattal a rádión. A 2008-as bajnok előbb arra räikköneni módon azért morgott, mert a gumikímélésre figyelmeztető üzenetekkel zavarták a vezetésben – “Ember, hát azt csinálom, hagyjatok már koncentrálni!” -, később viszont az volt a baja, hogy nem tájékoztatják rendesen: “Adjatok már több infót, ember! Gumik? Hőmérséklet?”


Hamilton utólag tisztázta, hogy nem érdemes sokat belelátni a dologba: “Csak annyit jelentett, hogy oké, bízzátok rám, rajta vagyok. Ha szegény srác szól a rádión, én meg beszólók, akkor utólag mindig bocsánatot kérek, megmondom, hogy nagyszerű munkát végzett, egyszerűen a pillanat hevében jött így ki. Olyankor nem úgy beszélünk, hogy ugyan haver, kaphatnék egy percet. Az ember próbál nyeregben maradni a rodeón, úgy hogy kicsúszik, hogy hagyjatok már egy nyomorult percre.”
A csapatfőnök, Ross Brawn szintén nem lát problémát a történtekben:
“Nincs ezzel gond, őszintén mondom. Próbáljuk kitanulni, hogyan kommunikáljunk Lewisszal, néha visszaszól, azt mondja, túl sok az infó, aztán két másodperccel később meg már kevesli. Némelyik pilóta egyáltalán nem mond semmit, szóval ha valakitől hallunk valamit, akkor arra is figyelünk, egyesekkel így megy.”


“Egyszerűen csak tanuljuk a Lewisszal közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy több szinten is frusztrált. Az első szinten átküzdjük magunka, ez kapcsolat építésének része. Nem probléma. Meg kell érteni, hogy ilyenkor buzog a srácokban az adrenalin, mennek a csaták. Lewis igyekezett vigyázni a gumikra, de közben hajtani, hogy tarthassa a távolságot és ne tudják támadni.”  
“Nagyszerű munkát végzett vasárnap az autóval, mi pedig igyekszünk olyan információkat adni neki, amivel segíthetünk neki, és néha túlzásba esünk. Nincs semmi gond.”

Kommentek

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

F1: A Merci hibázott, amikor rászólt Hamiltonra

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egy interjúban azt mondta, hogy rossz döntést hozott az alakulat, amikor a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon gyorsításra kérte Lewis Hamiltont.

Kocsisor, ami Budapesttől a Balatonig ér

Ha egymás mögé állítanánk a 15 ezer autót, akkor a kocsisor Budapest határától majdnem a Balatonig érne – márpedig idén a Ford várhatóan ennyi járművet ad el Magyarországon.

F1: Alonso nem megy a Mercedeshez

Fernando Alonso felfedezője, menedzsere, “második apja”, Flavio Briatore azt állítja, hogy a spanyol biztosan nem megy a Mercedeshez 2017-re, tiszteletben tartják a mclarenes szerződést.

Leszavazhatják a Forma-1 megvásárlását?

A Forma-1 új tulajdonosaként emlegetett Liberty Media akár még ki is hátrálhat az üzletből, csak januárban szavaznak róla, hogy végigvigyék-e a felvásárlást.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.