F1: Biztonsági zónát Maldonado köré!

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.11.18. 08.30

Adrian Sutil szerint Pastor Maldonado volt a hibás az Amerikai Nagydíj első körében történt balesetért. A raplis venezuelai szerint persze a német hibázott.

Az Amerikai Nagydíjon mindössze egyetlen kieső akadt: Adrian Sutil rögtön az első körben búcsúzott, miután Pastor Maldonadóval koccant a tülekedésben és a szalagkorlátnak csapódott. 


A felvételekről úgy tűnt, hogy fifty-fifty volt az eset, ha óvatosabbak, és helyet hagynak, nem lett volna baj, de a két versenyző természetesen a másikra mutogatott.
“Nagyon sok incidens van ezzel a pilótával, talán valami biztonsági zóna kellene köré, így lehetne elkerülni az ilyesmiket. Sosem könnyű megítélni, hogy ki volt a hibás, de én haladtam a saját ívemen, semmi őrültséget nem csináltam” – kezdte Sutil.
“Bőven volt hely a jobb és a bal oldalon is, szóval nem értem, minek kell ennyire közel jönni és nekimenni a másiknak. Nem is egymás mellett voltunk, ő a jobb elsőjével ért hozzá a bal hátsó felfüggesztésemhez. Épp csak érintett, de 300-nál nem hiányzik az ilyesmi, meg is pördültem. Emiatt odalett a versenyem.”
“Kipördített, nekimentem a korlátnak, kár ezért, ilyen széles pályán, az egyenesben semmi ok arra, hogy összeérjünk!”
A hétvégén korábban a csapat ellen kikelt venezuelai így beszélt a balesetről: “Az első körön én voltam belül, ő pedig egy kicsit ráhúzott az ívemre. Nagyot esett, elég húzós volt, de ilyen a versenyzés, néha előfordul, főleg, amikor próbálunk előrébb törni.”

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

F1: Hamilton már nem is emlékszik Rosbergre

Lewis Hamilton végleg lezárta magában azt a fejezetet, amely a Nico Rosberg elleni, házon belüli csatájáról szólt.

F1: Kubica nem zárja ki a második debütálást

Robert Kubica egyre nyíltabban beszél arról, hogy újra megpróbálkozik a Forma-1-gyel.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.