F1: Jön a Marokkói Nagydíj?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.11.12. 12.30

A jelek szerint hamarosan bekerülhet a Forma-1-es versenynaptárba Marokkó, Bernie Ecclestone nemrég egy 600 millió dolláros üzletet hozott tető alá.

Bernie Ecclestone Londonban zajló bírósági tárgyaláson az F1 uraként ismert kisember érdekes mondatot ejtett el vallomása közben:
“Épp most írtam alá egy 600 milliós szerződést a múlt hétvégén” – mondta csütörtökön.


Az F1 gazdasági ügyeivel foglalkozó szakújságíró, Christian Sylt úgy sejti, hogy ez az üzlet Marokkó Forma-1-es beszállását jelenti. Sylt szerint az Ecclestone által említett összeg szponzori szerződésnek túl nagy lenne, ellenben szépen kijön a matek, ha egy tízéves, nagyjából 40 millió dollárról induló, és a szokásos évi 10 % százalékkal növekedő versenyszerződést feltételezünk.
A “hétvégén” megjegyzés az Abu-Dzabi Nagydíjra vonatkozott, a Yas Marina pályán pedig Ecclestone a marokkói királlyal is találkozott, így tényleg elég logikus a feltételezés.
Tovább erősíti ezt, hogy az F1 ura már egy évvel ezelőtt elárulta, hogy a látóterében van az észak-afrikai ország, igaz, akkor voltak kétségei is: “Pár éve már tárgyaltam a marokkói királlyal” – nyilatkozta a Pitpassnek. “De miért érné meg odamenni? A gyártóknak az nem komoly piac. Hányan jönnének a versenyre?”
Marokkóban 1957-ben rendeztek egy bajnokságon kívüli, majd 1958-ban egy teljes értékű Forma-1-es nagydíjat, majd a helyszín hosszú évtizedekre kiesett az autóversenyzés vérkeringéséből, mielőtt 2009-ben a Túraautó-világbajnokság (WTCC) újra komoly nemzetközi futamot vitt az országba. 

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.