F1: Alonso álomvilágban él!

Lauda szerint brutális a spanyol, a stewardok szerint nem hibázott

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2013.11.03. 16.50

Fernando Alonso ötödikként ért ugyan célba az Abu-Dzabi Nagydíjon, de a Jean-Eric Vergne elleni pályaelhagyós manővere miatt vizsgálat alá vonták. A spanyol végül megúszta, pedig a háromszoros bajnok Niki Lauda szerint kemény büntetést érdemelt volna.

Fernando Alonso ötödikként ért ugyan célba az Abu-Dzabi Nagydíjon, de a Jean-Eric Vergne elleni pályaelhagyós manővere miatt őt és a franciát is beidézték a versenybírók.


A manőver megosztja a közvéleményt, a mercedeses Niki Lauda még az ítélet előtt arról beszélt, hogy Alonso megérdemelné a büntetést. A nyilatkozatot persze, érdemes a helyén kezelni, mert a Mercedes harcban áll a Ferrarival a konstruktőri második helyért.

“Ez brutálisan kemény volt, erősen határeset” – jelentette ki Lauda. “Alonsónak komoly érvekkel kell a felügyelőkhöz mennie. Ki kell várnunk, mi lesz a döntés, de az én véleményem az, hogy talán túl is ment azon a bizonyos határon.”

Alonso véleménye ezzel szemben az, hogy Vergne érdemel büntetést. “Jöttem ki a bokszból, tudtam, hogy szoros lesz” – fejtegette Alonso. “Egymás mellett voltunk, de folyamatosan tolt kifelé, ezért a pálya mellé kerültem.”

“Meglátjuk, mi lesz a felügyelők véleménye, de tény, hogy nem hagyott nekem helyet. Ezért büntetést érdemel.”

Alonso érvelésével Lauda egy kicsit sem ért egyet. “Alonso álomvilágban él, ahol minden úgy van, ahogy neki tetszik. Vergne volt előrébb, vagyis Alonsónak el kellett volna engednie a gázt. Egyszerűen vannak helyzetek, amikor ezt kell tenni, hogy a verseny ne a felügyelőknél érjen véget.”

Alonso a versenyről is beszélt. “A forgalomban időt veszítettünk, a negyedik helytől viszont húsz másodpercre voltunk. Azt hiszem, az ötödik hely volt a maximum. Egy Mercedes volt előttünk, egy mögöttünk. Egy Lotus szintén előttünk, egy másik mögöttünk, szóval minimalizáltuk a veszteséget a konstruktőri versenyben.”

A ferraris spanyol végül a versenybíróknál is azzal védekezett, hogy Vergne nem hagyott neki helyet, a stewardok pedig el is fogadták a magyarázatát. Alonso nem kapott büntetést a pályán kívüli előzésért, de a Toro Rossó-s pilótát sem ítélték el a leszorítás miatt, szankciókat nem igénylő versenyincidensként zárták le az ügyet.
Mivel Alonso akkorát ugratott a kerékvetőn a Vergne-nyel vívott csatában, hogy az autóban található FIA-s lassulásjelző riasztott, ezért a spanyolt verseny után előbb az orvosi központba vitték ellenőrzésre, majd további vizsgálatokra kórházba szállították. A Ferrarinál azt mondták, nincs ok az aggodalomra és maga Alonso sem panaszkodott nagyon:
“A fogaim még mind megvannak. A hátam nyilván fáj egy kicsit. A becsapódás aktiválta a kasztniban lévő vészjelzőt, szóval nyilván rendes ütés volt, de remélhetőleg teljesen rendben leszek Austinra és Brazíliára!” 

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.