F1: Meglett Kimi Räikkönen

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.11.01. 10.00

Az Abu-Dzabi Nagydíj pénteki edzésnapjára már a csütörtökön hiányzó Kimi Räikkönen is megérkezett. Állítólag nincs balhé közte és a csapat között.

Ahogy írtuk, Kimi Räikkönen csütörtökön teljesen hiányzott az abu-dzabi paddockból, a sajtómegjelenéseit kihagyta, a csapat is csak annyit tudott mondani, hogy a finn “úton van”.
Valószínűnek tűnt, hogy Räikkönen a késő fizetése, és a múlt vasárnapi rádiós letolás miatt maradt távol, a kérdés csak az volt, hogy a hétvége valóban tevékeny napjain ott lesz-e. Igen, a 2007-es bajnok péntekre megérkezett és részt vesz a szabadedzéseken.


A Lotus hivatalos oldalán mára megjelent egy interjú, amelyben a tulajdonos, Gerard Lopez magyarázta a helyzetet:
“Természetesen sok szó esett az Alan Permane és Kimi közötti rádióbeszélgetésről, de az csak pár másodperc volt a egy kétéves kapcsolatban. Nem a legszebb pár másodperc, de el kell fogadni, hogy a szenvedélyek benne vannak a sportban és előfordulnak az ilyenek.”
“Sajnos mindig igyekeznek úgy beállítani, hogy nagy veszekedések mennek nálunk. Pedig például azt is nagyon laza és őszinte keretek között beszéltük meg négyszemközt, hogy a Ferrarihoz megy jövőre. Tényszerű, de szenvedélyes beszélgetés volt, bár furán hangzik, de nagyon is emberi figura Kimi.”
“Az egész Jégember dolog a pályán érvényesül, ahol a nagyon hideg fejjel vezet. A valóságban viszont egy nagyon kedves, kommunikatív srác, az elmúlt két évben a személyében egy új barátot szereztem, pedig ez nem jellemző a Forma-1-ben.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.