F1: Nem marad el az Indiai Nagydíj

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.10.25. 10.30

Egy komikus fordulattal csak a jövő héten tárgyalja a bíróság a most vasárnapi Indiai Nagydíj betiltását illető kérvényt. A futamot megtartják.

Tegnap röppent fel, hogy az újdelhi legfelsőbb bíróságon a hétvégi Indiai Nagydíj betiltását kérelmezték arra hivatkozva, hogy a szervezők az elmúlt két évben nem fizették meg a szórakoztató rendezvényekre kirótt adót.


A bíróság péntekre ígért döntést, de ma délelőtt egy, az ügyben érintett – a híradásokban meg nem nevezett – jogász arról tájékoztatta a sajtót, hogy az érdemi tárgyalást és döntést a jövő hétre napolták, azaz csak a verseny vasárnapi megtartása után dől majd el, hogy megrendezhető-e a futam. 
Ezt a hétvégét megúszták a szervezők, de ettől még igen rosszul áll az Indiai Nagydíj szénája, hiszen 2014-re kikerült a versenynaptárból, és bár a terv a 2015-ös visszatérésről szól, objektíven szemlélve elég nehéz hinni ebben.
A szervező Jaypee Sports a bevételek miatt is aggódhat, ugyanis az érdeklődés zuhanása a harmadik évben folytatódni látszik, a pénteki mindössze 32 ezer jegyet adtak el összesen a hétvégére – a Buddh pálya 100 ezer férőhelyes. 
2011-ben, az első rendezéskor még 95 ezren voltak kíváncsiak az Indiai Nagydíjra, tavaly viszont már csak 62 ezer jegyet adtak el, a látogatók harmada eltűnt. 

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.