Nem talált fogást Todton az ellenjelölt

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.10.24. 11.35

A Nemzetközi Automobil Szövetség etikai bizottsága elutasította az elnöki posztért induló ellenjelölt, David Ward kifogásait, szerintük Jean Todt tisztán szerzett támogatást a tagszervezetektől.

December 6-án tisztújítást tart a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), az elnök, Jean Todt az újraválasztására készül, de azért akad egy magányos ellenjelölt, David Ward is.
Az angol szakember már a porodra lépése idején jelezte, hogy a legfőbb célja az FIA működési visszásságainak felszínre hozása, korrigálása. Ward rögtön azzal kezdte, hogy Todtot a szervezet etikai bizottsága elé citálta, ugyanis szerinte az elnök a pozíciójával visszaélve, már jóval a választási időszak hivatalos kezdete előtt támogató nyilatkozatokat szerzett a dél-amerikai és ázsiai tagszervezetektől, autókluboktól.

Ward, a kihívó


Az ügyben az etikai bizottság múlt pénteken tartotta a meghallgatást, tegnap pedig nyilvánosságra hozta a döntést, amely szerint Todt nem csinált semmi elítélendőt, nincs bizonyíték, hogy az elnök akár kényszerrel, akár “vesztegetéssel” jutott volna támogatói levelekhez, amelyek amúgy sem jelentenek kényszert, ugyanis a választás titkos lesz.
Ward helyzete cseppet sem könnyű, a sikeres kampányát az is nehezíti, hogy az elnökjelölteknek a hivatalos jelöltetésükkor egy hétfős, nemzetközi alelnök-jelölti stábot is meg kell nevezniük, a Todtot támogató tagszervezetektől pedig nyilván nem csatlakozik hozzá senki. 
Erős ellenjelölt lehetett volna az arab Mohammed bin Szulajem, de ő az indulás meglebegtetése után végül besorolt Todt mögé.

Kommentek

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

Kocsisor, ami Budapesttől a Balatonig ér

Ha egymás mögé állítanánk a 15 ezer autót, akkor a kocsisor Budapest határától majdnem a Balatonig érne – márpedig idén a Ford várhatóan ennyi járművet ad el Magyarországon.

F1: Alonso nem megy a Mercedeshez

Fernando Alonso felfedezője, menedzsere, “második apja”, Flavio Briatore azt állítja, hogy a spanyol biztosan nem megy a Mercedeshez 2017-re, tiszteletben tartják a mclarenes szerződést.

Leszavazhatják a Forma-1 megvásárlását?

A Forma-1 új tulajdonosaként emlegetett Liberty Media akár még ki is hátrálhat az üzletből, csak januárban szavaznak róla, hogy végigvigyék-e a felvásárlást.

F1: A McLarennek jövőre sem lesz főszponzora

A McLaren új főnöke, Zak Brown 2018-ra célozza az új névadó szponzor megszerzését. Nem lesz könnyű.

Így kell móresre tanítani a pofátlan porschést

Egy újabb közlekedő, akinek drágább az ideje, mint a többi autósé. Rutinosan előzte a sort, de most nem jött ki a lépés, mehetett vissza a startvonalra.

F1: Tízmilliárdos bukás az Osztrák Nagydíj

A Red Bull több tízmillió eurót veszített már a két évvel ezelőtt feltámasztott Osztrák Nagydíjon. Meddig nyelik le a veszteséget?

Csalásgyanú miatt vizsgálják a Porschét

A német WirtschaftsWoche szerint a német szövetségi közlekedési minisztérium és a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) gépjármű-nyilvántartó hivatal az üzemanyag-fogyasztási értékeket manipuláló szoftver gyanújával vizsgálatot indított a Porschénél.

Januárban jön a Lexus új zászlóshajója

28 évvel az első, eredeti Lexus LS megjelenése után színre lép a modell ötödik generációja. Még nem sok mindent tudunk róla.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.