F1: Elzárták Maldonado pénzcsapját

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.10.21. 08.40

Komoly korrupcióra derült fény Venezuelában az autó-motorsportokra költött pénzeket illetően, Pastor Maldonado bajban lehet.

A venezuelai illetékesek befagyasztották a külföldön versenyző autó- és motorsportpilóták támogatásának kifizetését, ugyanis súlyos korrupcióra derült fény.
A venezuelai bolivar nem konvertibilis fizetőeszköz, így a nemzetközi kereskedelemben, a világpiacon szereplő hazai cégek és egyének – köztük az autósportban részt vevők is – a Cadivi nevű állami ügynökségen keresztül jutnak kemény valutához (dollár, euró), itt történtek visszaélésék.
Az igazságügy-miniszter, Miguel Rodriguez múlt pénteken azt mondta, hogy több versenyző is “fiktív vagy túlárazott” tevékenységekért vett fel pénzeket.
A sportminiszter, Alejandra Benitez egy csütörtöki interjúban arról beszélt, hogy a sporttámogatási keret 98 százaléka motorsport-tevékenységekre ment el, 60 esetben aláhamisították a kézjegyét a kifizetési igényeknél, és egy pilóta – nevet nem mondott, de igen valószínű, hogy az F1-ben szereplő Pastor Maldonado – 66 millió dollárt kapott a Cadivin keresztül.
A befagyasztás következménye lehet, hogy a Maldonadóhoz hasonlóan az állami olajcég, a PDVSA támogatását élvező Ernesto “E.J.” Viso az amerikai IndyCar szezonzáró fontanai fordulóján nem vett részt – a hivatalos közlés szerint betegség miatt.
A korrupciós botrány biztosan nem jön jól Maldonadónak, aki épp most igyekszik szabadulni a Williamstől, hogy a PDVSA pénzével a Lotusnál próbáljon helyet szerezni magának. Olajmilliók nélkül minden bizonnyal cseppet sem vonzó jelentkező egyik csapatnál sem.
Venezuela a világ legnagyobb olajkészletekkel rendelkező országa, de a hatalmas természeti kincsek ellenére a szocialista rezsim pocsékul gazdálkodik, nagy a szegénység, magas az infláció. A karizmatikus elnök, Hugo Chavez márciusi halála óta a rendszer inogni látszik, egyre inkább felszínre kerülnek az amúgy már korábban is meglévő problémák.

Kommentek

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.