F1: Elszálltak a költségek Oroszországban

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.09.27. 11.30

A 2014-es naptárban egyelőre csak feltételesen szereplő új Orosz Nagydíj szocsi pályájának építése az eredetileg tervezett költségek közel duplájánál jár mára.

Az orosz gazdasági napilap, a Vedomoszty csütörtöki számában arról tudósított, hogy a jövőre tervezett első Orosz Nagydíj, pontosabban a Szocsiban a téli olimpiai létesítmények tőszomszédágában épülő versenypálya költségei jócskán túlszárnyalták az eredeti terveket.
A lap azt írja, hogy a projekt indulásakor 142 millió euróval (42,5 milliárd Ft) számoltak, mostanra azonban már 260 milliónál (78 milliárd Ft) járnak. A számokat a szervező Omega képviselője, Gennagyij Szajenko is megerősítette:
“Az eredeti összeg csak durva becslés volt, amely nem számolt a tervező és az építést irányító Tilke GmbH néhány alapvető igényével sem” – magyarázta.
Arról nem tudni, hogy a sajnos Magyarországon is jól ismert jelenség keretében mekkora összeg tűnt el különböző zsebekben, de feltehetjük, hogy a korrupció is rádobott pár milliót.
A nagydíj rendezése egyébként még nem is biztos, hiszen az orosz motorsportszövetség és az Omega nézeteltérései miatt nem adták le a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) a hivatalos jelentkezést a 2014-es idényre. Az Omega egy másik képviselője, Dimitrij Jerofejev meg van győződve róla, hogy jövőre megtartják a futamot:
“Amikor kiadják a versenynaptárt, ott látják majd rajta a versenyünket, csillagozás nélkül” – utalt arra, hogy az előzetes tervezetben még csak feltételesen szerepelt az Orosz Nagydíj.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.