Alonso 2015-re alapít csapatot

Első nekifutásra elhasalt biciklis projekt

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.09.24. 10.15

Hétfőn kiderült, hogy Fernando Alonso mégsem száll be az Euskatel-Euskadi biciklis csapatba, de a spanyol pilóta nem adta fel, máris új utat keres.

Fernando Alonso három héttel ezelőtt állt elő a “nagy hírrel”, a ferraris spanyol bejelentette, hogy meg fogja venni az összeomlás szélére került baszk profi kerékpárcsapatot, az Euskatel-Euskadit.
Hatmillió eurós befektetésről volt szó, Alonso Asztúriában tervezte a csapat újjáépítését, központi figurának a 2008-as olimpiai bajnok Samuel Sanchezt szánta.
 
Az elmúlt két hétben aztán elcsendesedtek a dolgok az üzlet körül, míg végül tegnap az Euskatel-Euskadi licencének – ezt vette volna meg Alonso – tulajdonosa, a Basque Pro Cycling Team (BCPT) bejelentette, hogy a tárgyalásoknak vége, nem sikerült megegyezni. 


Spanyol sportlapok szerint a csapat jelenlegi vezetőinek és szponzorainak szerződései, a költözés, és Alono teljes üzleti átvilágításra vonatkozó kívánsága jelentették a fő ütközési pontokat.
“Az Euskaltel komoly erőfeszítéseket tett, hogy sikerüljön egyezségre jutni, sem pénzügyi, sem más jellegű fenntartásaink nem voltak. Nem titkolhatjuk a csalódottságunkat, amiért így a alakultak a dolgok az augusztus végi előzetes megállapodás és Fernando Alonso, valamint képviselőinek bejelentései után” – állt a közleményükben.
Alonso is kiadott egy kommünikét, a kétszeres világbajnok versenyző arról beszél, hogy nem mondott le a kerékpáros terveiről:
“Az utolsó pillanatig mindent megpróbáltunk, de egyszerűen lehetetlen volt összehozni a csapatot 2014-re. Azonban a sportági iránti szeretetem, és a beszállási hajlandóságom nem változott, szóval ez csak a jövő kezdete. Holnap reggeltől azon dolgozunk, hogy – ha kell akár az alapoktól – olyan csapatot építsünk, amelyik büszkék lehetünk. A lehető legjobb csapatot, de a megfelelő alázattal. Tudhatják, hogy kitartó vagyok, és mindenek felett szeretem a kerékpársportot.”
“Ahogy sokszor elmondtam már, olyan értékeket képvisel, amelyeket én is a magaménak vallok, és szeretném ezeket az értékeket továbbvinni. A kerékpársport és a rajongói csakis a legjobbat érdemlik, és most, hogy van időnk, a tanulságokat levonva, a lehető legnagyobb odafigyeléssel dolgozunk majd, hogy jövőre minden jó legyen. Most nem jött össze, de össze fog később! Ez a kaland épp csak elkezdődött, jöjjön 2015!” 

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.