F1: Ecclestone-t idén nem kínozza a német bíróság

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2013.09.20. 15.30

A német bíróság elhalasztotta a döntést Bernie Ecclestone vesztegetési ügyében.

Jól taktikáznak Bernie Ecclestone ügyvédei: a német ügyészség vádemelési javaslattal ugyan átadta az üzletember vesztegetési ügyét egy müncheni bíróságnak, ott azonban csak jövőre születik döntés arról, hogy valóban lesz-e tárgyalás. Ecclestone-nak Gerhard Gribkowsky nyolc évvel ezelőtti megkenése miatt kell felelnie, a gyanú szerint kenőpénzzel vette rá a német bankárt, hogy az akkori tulajdonos áron alul eladja az F1 kereskedelmi jogait a CVC-nek.

Ecclestone ügyvédei jelezték, hogy további jelentős mennyiségű bizonyítékot terjesztenek elő az ügyben, ezek áttanulmányozása pedig időigényes. A halasztást indokolta az is, hogy a bíróságnál esedékes egy személyzeti változás a döntéshozó testületben, azt azonban nem indokolták, hogy erre miért van szükség.

Ecclestone ügyvédei nem kommentálták a bíróság bejelentését, a 82 éves üzletember pedig ragaszkodik ahhoz, hogy ártatlan az ügyben.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.