F1: New Jersey még bízik a 2014-es rendezésben

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2013.09.17. 15.30

A Nem Jersey-i futam szervezői még nem adták fel, hogy a verseny bekerül a 2014-es naptárba. De hiányzik a pénz.

Ahogy arra számítani lehetett, az előzetes 2014-es versenynaptárba végül nem került be a New Jersey-i futam, a szervezők azonban még bíznak benne, hogy jövőre meg tudják rendezni a versenyt. A szervezőknek százmillió dollár hiányzik, hogy befejezzék a munkát a kijelölt városi pályán, és ugyan a hitelkérelmet már hónapokkal ezelőtt beadták, pénz továbbra sincs.

Ecclestone hivatalosan nem dobta a versenyt, a szervezőknek továbbra is szerződésük van, amely ad néhány hónapot a pénz összeszedésére. Ez elvileg novemberben jár le, ami főleg azért érdekes, mert az FIA Motorsport Világtanácsa várhatóan szeptember 27-én véglegesíti a versenynaptárat, a határidő pedig ezek szerint jóval ezt követően jár le.

New Jerseynek létfontosságú, hogy a futam bekerüljön a szeptember végén jóváhagyásra kerülő naptárba, mert ez adna egy kis lélegzetvételnyi időt a pénz összeszedésére. A promóter Leo Hindery Jr. állítólag gondoskodott róla, hogy az FIA felé minden olyan összeg befizetésre kerüljön, amely szükséges az előzetes naptárban való szerepléshez.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.