F1: Ricciardót hagyja nyerni a Red Bull

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2013.09.11. 15.30

Daniel Ricciardo meg van győződve arról, hogy a Red Bull Sebastian Vettel csapattársaként is hagyja majd futamokat, esetleg vb-címet nyerni.

Daniel Ricciardo nem tart attól, hogy örök másodhegedűs lesz a Red Bullnál, annak ellenére sem, hogy a jó eséllyel négyszeres világbajnok Sebastian Vettel lesz a csapattársa 2014-től. Az ausztrál azért nem titkolja, hogy kicsit ideges, de az érzéseibe kíváncsiság is vegyül.

“Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel gyorsabb tudok lenni egy nagy csapatban” – nyilatkozta Ricciardo. “Ez a legnagyobb lehetőség, amit valaha kaptam, és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy tényleg a világ egyik legjobbja vagyok-e. Nincs is annál nagyobb kihívás, mint a legjobb ellen küzdeni.”

“Olyan keményen fogok dolgozni, amennyire csak tudok. Ha legalább olyan jó tudok lenni, mint Sebastian, már elégedett leszek. És ha legyőz, akkor legalább megpróbáltam. Hiszek a képességeimben, a Sebastian elleni párharc minden kérdésre választ ad majd.”

Ricciardo szerint a Red Bull nem fog az útjába állni, ha jobb Vettelnél. “Hogy mehetek-e a győzelmekért és a bajnoki címért? Persze. Világosan a tudtomra adták, hogy ha gyors vagyok és bennem van a győzelem, nem fognak megállítani.”

Ricciardo szerint az idén már nagyon nehéz lesz megállítani Vettelt. “Amíg van matematikai esély, addig nincs vége semminek. De azzal a kiegyensúlyozottsággal, amilyen Sebastiannak van, a többieknek csak balesetekkel és kiesések esetén lehet esélye. Mert ha Sebastian nem is nyer, ott van a dobogón.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.