F1: Hátba támadja Todtot Mosley csatlósa

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2013.08.29. 14.30

Ellenfelet kap az idei FIA-elnökválasztásra Jean Todt: Max Mosley egykori legfontosabb embere, David Ward is jelölteti magát.

Néhány héttel ezelőtt még kérdőjeles volt, mára viszont biztossá vált, hogy kétszereplős lesz az idei FIA-elnökválasztás. A szervezetet jelenleg vezető Jean Todt ellenfele az egyik alszervezetet, az FIA Foundationt irányító David Ward lesz, aki egykor Max Mosley elnök első számú tanácsadója volt.

Ward csütörtökön jelentette be, hogy indul az elnökválasztáson (egyébként az F1-en belülről sokan biztatták erre), emellett lemond a független Foundation irányításáról, bár a szabályok nem tiltják, hogy megtartsa a pozíciót.

“Alapos megfontolás után úgy döntöttem, hogy indulok a 2013-as elnökválasztáson” – írta közleményben Ward. “A választási időszak szeptemberben indul, támogatást kell szereznem, így az tűnik helyes döntésnek, hogy lemondjak a Foundation vezetéséről. Ugyan a szervezet független és semmi nem kényszerít erre, szerintem mindenkinek ez az érdeke.”

Todt ugyan eddig nem jelentette be hivatalosan, hogy jelölteti magát, korábban többször világossá tette, hogy szeretné folytatni az elkezdett munkát. A francia 2009-ben került a szövetség élére, miután legyőzte egyetlen ellenfelét, Ari Vatanent. Todt ugyan egykor a Ferrari csapatfőnöke volt, mégsem igazán kedvelt figura az F1-ben, ráadásul szinte háborúban áll a kereskedelmi jogok tulajdonosával, Bernie Ecclestone-nal.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.