Maldonado: Sutil miatt ütköztünk!

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.08.26. 08.30

Pastor Maldonado újabb baleset részese volt a Belga Nagydíjon, Paul di Restával ütközött. A williamses a másik Force India-pilótát, Adrian Sutilt hibáztatta, igazságtalannak érezte a büntetést.

Pastor Maldonado a Belga Nagydíjat sem úszta meg tisztán. A venezuelai pilóta a verseny 28. körében a Buszmegálló sikánhoz a sauberes Esteban Gutierrezzel viaskodó két Force India-pilótával együtt érkezett meg, a tömörülésben elvétette a kanyarívet, amikor pedig be akart fordulni, összeért Adrian Sutil autójával, majd bal hátulról belerohant Paul di Resta járgányába.
Di Resta kiesett, Maldonado be tudott menni a bokszba, de az incidensért később 10 másodperces stop&go büntetést kapott. Igazságtalannak érezte a döntést, szerinte ő csak áldozat volt:
“Adrian belém koccant. Épp próbáltam visszatérni az ívre, ő pedig nagyon agresszíven keresztbe vágott és érintette az első szárnyamat. Az autóm megugrott, levesztettem az irányítást, elég keményen ütköztem. A szárnyam egy része az autó alá került, elszállt az első tapadás. Di Restának nem volt köze a balesethez, Sutil miatt történt az egész” – magyarázta. 
“Sutil okozta a balesetet és én kaptam büntetést, ennyi. Nem tudtam irányítani az autót, szóval nem volt fair engem büntetni.” 
A Williams vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar szerint Maldonado azért is keveredhetett a balhéba, mert nem tudták értesíteni a rádión.
“Pastor nagyon szerencsétlen helyzetben volt. Már azelőtt ki akartuk hozni a bokszba, hogy bekerült volna ebbe a forgalomba, de mivel nem működött a rádiója, csak a táblát tudtuk mutatni neki, de akkor már láttam, hogy elég húzós lesz neki a 18-as kanyar. Gondoltam, hogy ez csúnya lesz, előre lehetett látni, de a rádió híján tehetetlenek voltunk.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.