F1: Szuzuka marad, New Jersey elszállt

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.08.24. 11.05

A Japán Nagydíj jövője további öt évre biztossá vált, azonban a New Jersey-be tervezett utcai versenyből valószínűleg 2014-ben sem lesz semmi.

Bár az elmúlt 3-4 évben mindig egy kicsit bizonytalan volt a Japán Nagydíj sorsa, most úgy tűnik, középtávon rendeződött a kérdés. A versenynek otthont adó Szuzuka tegnap bejelentette, hogy legalább 2018-ig megtartják a nagydíjat.
A pálya elnöke, Szoda Hirosi a héten Londonban tárgyalta meg a szerződéshosszabbítást Bernie Ecclesotne-nal. A felek bíznak benne, hogy a Honda 2015-ös Forma-1es visszatérése is segíti majd a versenyt.
“Nagyszerű, hogy 2015-ben visszatér a Honda az F1-be, meggyőződésem, hogy a Japán Nagydíjra is minden korábbinál nagyobb figyelem irányul majd emiatt” – mondta Ecclestone.
“Az érdeklődés valóban megnőtt a Honda bejelentése óta, de a visszatérés csak két év múlva jön, szóval nem számítunk rá, hogy közvetlenül megjelenne ez a jegyeladásokban” ? fogalmazott egy kicsit óvatosabban Szoda.
Míg japánban jól alakulnak a dolgok, az USA-ban annál kevésbé: az eredetileg idénre tervezett, majd 2014-re áthelyezett New Jersey-i utcai futam valószínűleg a jövő évi naptárból is hiányzik majd. Niki Lauda jó néhány hete bedobta már ezt az információt, de ezúttal maga Ecclestone is kimondta “az ítéletet”.
“Nem tervezünk vele 2014-ben. Nincs meg a pénzük” – nyilatkozta a CNN-nek.
Ezzel együtt azért nem érdemes még biztosra venni New Jersey hiányát, hiszen Ecclestone hasonlóan beszélt az austini Amerikai Nagydíjról is, tavaly nagy sikerrel megrendezett futam sorsa igen hányattatott volt, csak 2011 decemberében kapott zöld utat. 
A direkt az amerikai CNN-nek adott nyilatkozat feltehetőleg inkább jól elhelyezett üzenet, ultimátum Ecclestone részéről. 

Kommentek

Bűnös és fizet a gyilkos légzsákok gyártója

A Takata hivatalosan is bűnösnek vallotta magát az általa gyártott, világszerte legalább 15 emberéletet követelő hibás légzsákok miatt, és beleegyezett az egymilliárd dolláros büntetőbírság kifizetésébe – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

Magyar ötlettel alakulhat át az autós kárrendezés

A gépjármű-kárrendezési folyamatokat támogatja a KárWeb nevű hazai startup. A szolgáltatás próbaüzeméhez már csatlakozott az egyik vezető biztosító.

Nagy változás jön egy Budapestet érintő viszonylaton

Másfél év után végleg kivonul a Lux Express busztársaság a közép-európai térségből. Csak a Varsót a Baltikummal összekötő járatok maradnak meg. Megszűnik a Budapest-Krakkó-Varsó buszjárat is.

Kiderült, mikor és mitől kapnak defektet a magyarok

Tízből legalább négy magyar autósnak volt már defektje az elmúlt öt évben, ráadásul ezeknek több mint fele jellemzően délután és este, sötétedés után történt, minden másodikat pedig szög vagy kátyú okozott.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

Kitakarította az autóját, azonnal milliomos lett

Autója takarítása közben talált meg egy rég elveszett lottószelvényt, és lett egy csapásra milliomos egy nagypapa a kelet-ausztráliai Newcastle-ben.

Két percig küzdött a tankolással a srác egy hazai önkiszolgáló benzinkúton

A fiatal srác nem tudott megbirkózni a tankolás feladatával, és mivel önkiszolgáló kút szerepel a felvételen, így a személyzet segítségére sem számíthatott. Kétpercnyi elkeseredett küzdelem után feladta a harcot, és tankolatlanul távozott.

Elkormányoz, ha veszélyt szimatol a Volvo új szabadidőjárműve

Folytatja biztonságtechnológiai offenzíváját a Volvo. A hamarosan színre lépő XC60 fedélzetén olyan ütközésmegelőző rendszer működik, amely kikerüli az akadályt.

Tudod, mi az a lekaparható rész a jogsi hátulján?

Mindenki tudja, hogy a jogosítványán van egy kaparós sorsjegy rubrika, de azt csak nagyon kevesen, hogy ez pontosan mit is takar. Most képbe hozunk.

Alonso: Ilyen kezdés után nehéz mit mondani

Fernando Alonso a műszaki hibákat hozó első tesztnap után nem tudott sok jót mondani a McLaren-Hondáról. A lehető leggyorsabb javítást kéri a csapattól.

Rendőri felvezetést kapott Budapesten egy terhes hölgy és az apuka

A felvétel nem friss, ettől függetlenül le a kalappal a rendőrök előtt.

Háromhengeres szedán a BMW-től

Megkezdte legkisebb limuzinjának forgalmazását a BMW. A lépcsőshátú 1-es Kínában készül, és sajnos csak ott kapható.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.