F1: A Ferrari nem kapkod Räikkönennel

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.08.21. 08.50

A Ferrarinál azt állítják, hogy a pilótafelállás egyelőre nem központi kérdés, pillanatnyilag arra szeretnének választ kapni, hogy mennyire lehet versenyképes a vörös autó a második félidő kezdetén.

Bár német források már a múlt héten tényként írtak arról, hogy Kimi Räikkönen szerződést kötött a Ferrarival, a két hét múlva következő Olasz Nagydíj pedig kiváló alkalom lehetne ennek bejelentésére, a brit Autosport úgy tudja, hogy Maranellóban nem sietnek, a kérdéssel csak Monza után foglalkoznak majd érdemben. Előbb azt szeretnék látni, van-e még esélyük idén.
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is ezt bizonygatta a lapnak.
“Többször is világosan elmondtuk már, hogy a pilótafelállás nem prioritás számunkra. Most az a legfontosabb, hogy a versenyzőinknek minden esélyt megadjunk a többiek legyőzésére, ehhez pedig mindannyiunknak a lehető legjobb munkát kell végeznie. Ha győzni képes autót adunk nekik, ők tudni fogják, mit kezdjenek vele. Sok szó esik a jövőről, de mi most csakis a jelenre, a bajnoki küzdelemre koncentrálunk” – mondta az olasz
Domenicali az elnök, Luca di Montezemolo korábbi éles hangú közleményére is visszautalt, miszerint most a pilótáktól kezdve az utolsó szerelőig mindenkinek össze kell kapaszkodnia, még nem futott le a bajnokság.
“Az elnökünk nyári szünet előtti szavai motivációt jelentettek, jó családfőként szólt hozzánk, imádja a csapatot. Mindannyiunknak szem előtt kell tartani, amit mondott, Spától kezdődően össze kell zárnunk.” 
“Még bármi lehetséges, tavalyi is voltunk már hasonló helyzetben. Kilenc futam, 225 megszerezhető pont – még simán elérhetők az év elején kitűzött céljaink. Tény, hogy nehéz időszakunk volt, főleg júliusban, de most reagálnunk kell, a ferrarisok pedig jók ebben. A feladat egyszerű: a lehető leggyorsabb autót kell Fernando és Felipe alá adnunk, és az ő munkájuk is fontosabb, mint bármikor.”
“Nem akarok olyan csapattagot látni, aki nem hisz az erőre kapásunkban, mindenkinek pozitív hozzáállással kell működnie a gépezet részeként, így juthatunk előrébb ebben a kulcsfontosságú időszakban. Ez itt a Ferrari, a múltunk bizonyítja, hogy sosem érhetjük be a második hellyel.”

Kommentek

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.