Életveszélyes kamerák az F-1-ben

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2013.08.09. 18.30

Az életveszélyes évtizedek alatt ugyan ki gondolt volna arra, hogy rossz ötlet az autókra több kiló nehéz kamerákat, sőt mázsás tömeget képviselő operatőrt rögzíteni? Naná, hogy senkinek!

Az 1960-70-es években az autóversenyzés minden apró íze életveszélyt hordott magában. Évente történt tragikus baleset, a biztonsági óvintézkedések nem tudtak lépést tartani az egyre gyorsuló technikával, és a bivalyerős motorokkal. Farkasszemet néztek a halállal a pilóták, de a szerelők, nézők, pályabírók sem érezhették magukat úgy, mint Karcagon a könyvtárban egy augusztus délutánon.

Ebben a közegben ugyan ki gondolt volna arra, hogy veszélyes az autókra több kiló nehéz kamerákat, sőt mázsás tömeget képviselő operatőrt rögzíteni? Naná, hogy senkinek! Ezért ma, a tenyérben hordozható HD kamerák korában már elhűlve nézzük a versenygépek tetejére biggyesztett szalagos filmfelvevőket, vagy a sisakra erősített termetes méretű Nikon fényképezőt.

Ma pedig elszabadul egy abroncs a bokszutcában, és mindenki eszét veszti. Gyorsan jön 52 oldal új szabály, hogy még a kamionban levest kavaró szakács is hordjon bukósisakot. Újabb korlátok helyett inkább minden résztvevő, bokszban tébláboló fejébe kellene verni, hogy az autósport még mindig veszélyes üzem, ha a közelében akarsz lenni, légy résen, légy óvatos! Ennyi az egész!

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.