Balhék és pofonok a Forma-1-ben

Nincs verseny indulat és ellentét nélkül

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2013.08.08. 11.30

Legyen szó bármilyen élsportról, a kiélezett küzdelem felszínre hozza az érzelmeket. Elég egy vitás helyzet, hogy az adrenalinban ázó tudatban pusztító indulat gerjedjen, és a parázs vita tettlegességgel végződjön.

Legyen szó bármilyen élsportról, a kiélezett küzdelem felszínre hozza az érzelmeket. Elég egy vitás helyzet, hogy az adrenalinban ázó tudatban pusztító indulat gerjedjen, és a parázs vita tettlegességgel végződjön. Szerencsére a Forma-1 nem a NASCAR, így a pofozkodás, az erőszakos kakaskodás nem tekinthető mindennapi mutatványnak, mégis akad pár olyan eset, amit érdemes felidézni.

Schumacher megy Coulthardhoz! – Általában a nyakleves csak lóg a levegőben, és a józanul gondolkodó csapattársaknak, szerelőknek köszönhetően elmarad a lökdösődés. Ennek a kategóriának abszolút legérdekesebb darabja a Schumacher-Coulthard affér 1998-ban a Belga Nagydíjon. A Ferrari német pilótája komoly előnnyel, első helyen gyűrte az esős pályát, mikor hátulról fékezés nélkül telibe kapta Coulthard Mclarenjét. Az eset után három kerékkel a bokszba hajtott, majd pofonosztó szándékkal rohant a skóthoz, de a hirtelen odasereglő tömegtől nem tudott a közelébe férkőzni.


Előtte sem voltak puszipajtások, és a helyzet csak romlott az évek során, 2000-ben a skót egy előzési kísérlet után mutogatott bőszen német ellenfelének.


Temperamentum kolumbiai módra – Az elmúlt évtized forrófejű bajnokságát nagy előnnyel Juan-Pablo Montoya nyerné, egyszer egy óvatlan operatőrt akart legépelni, de a káromkodás, és a mutogatás sem állt tőle távol.


Szerencsére a hirtelen természetű versenyző megtalálta a helyét, a NASCAR-ba igazolva már bárkit nyugodt szívvel lökdöshet a pályán belül és kívül is.


Webber és Vettel rivalizálása, avagy a túlérett pofon – Korunk legjobban várt tockosa, aminek sosem kerülünk a közelébe, mégis sokak fantáziáját hozza lázba. A Red Bull pilótái között évről-évre növekvő feszültség idén ért a csúcspontjára, nyakamat rá, hogy Webber maradna a királykategóriában, ha hétvégéi versenyzéssel, és nem konfliktuskezelési továbbképzéssel telnének.


Massa szerelője fejjel zúz – 2008 pokoli év volt a Ferrari számára, Felipe Massa pár másodpercen, pár méteren bukta el világbajnoki címét. Ezt a sokkot egyik szerelője csak fizikai úton tudta feloldani, izomból belefejelve egy reklámtáblába.


Az igazi pofonosztó, James Hunt – Az ősszel érkező F-1 film, a Rush egyik fő alakja James Hunt ezernyi apróság között hirtelen természetével szolgált rá, hogy legendává váljon. Körülötte egy pályabíró sem érezhette magát biztonságban. Aki kiesése után próbálta a biztonsági szabályok betartására inteni, az valószínűleg kapott egy nevelő célzatú horgot állcsúcsra.


Kakasviadal a pálya szélén – Nelson Piquet érthető módon kissé feldúltan reagált arra, mikor a körét visszavenni készülő Salazar mindkettőjüket a pálya szélére juttatta. Pár keresetlen szóval, és egy Formula-1-es Kung Fu támadással jutalmazta a mutatványt.

Kommentek

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Kitiltják a dízeleket több nagyvárosból

Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros összefogott, majd közösen bejelentette: 2025-től kitiltják az útjaikról a dízelüzemű járműveket.

Tíz autó ütközött az M1-esen

Két balesetben hat és négy autó ütközött össze egymástól pár száz méterre.

Hegyszorosban reptetett siklóernyőst a Volvo

Ez a világon az első olyan mutatvány, amelyben egy teherautó és egy siklóernyős szerepel. De arra sem volt még példa, hogy siklóernyőst keresztül vontassak egy híd alatt.

F1: 15-ször sírta el magát Rosberg

Négy nap alatt tizenötödször sírta el magát, mondta a Forma-1 visszavonuló bajnoka, majd olyat tett a trófeával, mint előtte soha, senki.

Szebb is, erősebb is a Hyundai új raliautója

Bemutatta WRC versenyautójának harmadik kiadását a Hyundai. Nagyobb teljesítményét az új WRC szabályzatnak, dögös külsejét a kupé karosszériának köszönheti

Buszbaleset Győrben, súlyos sérültek

Turistabusszal ütközött egy taxi és egy személyautó Győr belvárosában.

A bizarr nő hat órán keresztül rongálta válogatott módszerekkel az utcán álló autót

Los Angelesben egy térfigyelő kamera rögzítette a meglehetősen bizarr esetet.

Megmérték a halálút szélességét

Sorra történnek halálos balesetek a Győrt Pápával összekötő 83-as főút lakott területen kívüli részén, amiben az ott lakók szerint benne van az út is.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.