F1: Csúszik az első teszt, Melbourne-é az idénynyitó

A Közel-Keleten lesz két teszt

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2013.07.29. 14.30

Egy héttel később rendezik az első 2014-es tesztet, hogy a csapatok tovább dolgozhassanak új autóikon.

Jövőre alaposan megváltozik a Forma-1, teljesen új autókat kell építeni, ez pedig a szokásosnál is több időt vesz igénybe. Emiatt az első, januári tesztet eltolják egy héttel, hét extra napot adva a mérnököknek az utolsó simítások elvégzésére.

Eredetileg január 20-án tartották volna az első négynapos tesztet a spanyolországi Jerezben, Magyarországon állapodtak meg a csapatfőnökök az egyhetes csúsztatásról. Arról is egyezség született, hogy az új idény előtt két, szintén négynapos teszt lesz még a Közel-Keleten, de nem tudni, hogy Abu-Dzabiban, Bahreinben vagy Dubajban.

Noha jelenleg Dubaj tűnik befutónak, egyes vélemények szerint az itteni teszteken nem sok mindent lehetne kideríteni a gumikról és motorokról. A Pirelli is beszállt egy kéréssel, az olaszok azt szerették volna, ha Jerez után a franciaországi Paul Ricardon tartanak egy vizes pályás tesztet, de a csapatok nagy része nem lelkesedett igazán az ötletért. Jobb ötletnek tartják, ha valamelyik jerezi nap utolsó néhány óráját áldozzák fel erre a célra.

Magyarországon annyi derült ki az új idényről, hogy Bernie Ecclestone még mindig sakkozik a helyszínekkel, de biztosnak tűnik, hogy az első verseny március 16-án lesz Ausztráliában. Volt arról szó, hogy esetleg Bahrein lesz az idénynyitó, de Ecclestone végül másképp döntött.

India és Korea helyzete bizonytalan, a kanadai és a New Jersey-i futam pedig egymás után következhetnek június 8-i és június 22-i időponttal (június 15. Le Mans-é).

Kommentek

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.