F1: Majdnem leállították a futamot

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.06.30. 20.50

A Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elárulta, hogy a defektekkel tűzdelt Brit Nagydíj megszakítását fontolgatta.

A Brit Nagydíj a Pirelli eddigi legnagyobb F1-es blamája lett, hiszen a versenyen négy, egyelőre megmagyarázatlan defekt is történt, mindannyiszor a az autók bal hátsó gumijával. Három – Lewis Hamilton, Felipe Massa és Jean-Eric Vergne esete – egészen gyors egymásutánban következett, a pálya teli volt gumidarabokkal.
A takarítás idejére bement a biztonsági autó, de az FIA műszaki és biztonsági főmegbízottja, egyben az F1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elárulta, hogy még drasztikusabb lépést is fontolgatott:
“Nagyon közel jártunk hozzá, hogy piros zászlóval megszakítsuk a versenyt, felmerült bennem ez is. A takarítással veszélynek tettük ki a marashalokat, ez pedig nem kívánatos. Ilyen hibákat eddig nem láttunk, ezt kell valahogyan kezelni. Alaposan ki kell elemezni mindent, hogy kiderüljön, mi volt a háttérben.”
Whiting hozzátette, hogy a Pirelli talán az épen maradt gumik vizsgálata után rekonstruálhatja, mi történt az eldurrant abroncsokkal. 
“Korai még bármilyen következtetést levonni, nagy elemzés áll még a Pirelli előtt. Ebbe beletartoznak azok a gumik is, amelyek egyben maradtak, talán akad olyan, amelyik már a defekt szélén állt, és így rámutathat, mi történt.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.