F1: A felhőktől félnek Räikkönenék

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.06.29. 17.05

A Lotus szokása szerint gyengén szerepelt az időmérőn, Kimi Räikkönen abban bízik, hogy a hagyományosan jobb versenytempóval javíthatnak vasárnap Silverstone-ban. Ehhez azonban napsütés is kellene.

A Lotus ugyan nagy fejlesztési csomaggal készült a Brit Nagydíjra, de a csapat semmit sem lépett előre a kvalifikációs teljesítmény tekintetében: Romain Grosjean a 8., Kimi Räikkönen csak a 9. lett. A pilóták kihoztak mindent az autóból, innen csak a jobb versenytempóban reménykedhetnek.
“Szoros volt az időmérő a két autónk között, szóval úgy gondolom, kihoztunk mindent a járgányból, amit ma lehetett. Nem ideális, jobb lenne előrébb lenni, de ez van. A versenytől jobb eredményt várunk ennél. Általában így is szokott lenni, reméljük, holnap is ez lesz a helyzet” – mondta Räikkönen.
A csapat vezető pályamérnöke, Alan Permane reméli, hogy vasárnap délután derült lesz az idő, kellene a meleg az autónak.
“Tulajdonképpen örülök, hogy mindkét autó bejutott a top10-be, de nyilván ennél azért többet reméltünk. A két gumikeverék nagyjából ugyanolyan gyors, dilemmában is voltunk, hogy ne adjuk-e a keményet Romainnek a Q3-ban, mert jól ment vele a Q1-ben is. Amúgy mindkét gumi jól bírja a silverstone-i kihívásokat, bőséges kombinációs lehetőségek vannak a stratégiát illetően.” 
“Ahogy a legtöbb csapattag, úgy az E21-es is a melegebb időt szereti. A borús idő jelentős hőmérséklet-csökkenést jelent, szóval egyértelműen derűs időt és melegebb aszfaltot szeretnénk holnapra.”
A Lotusnak egyébként pár nap alatt át kell majd építenie az autót, ugyanis a panasza után az FIA megvizsgálta az E21-es összekötött első és hátsó felfüggesztését, és megállapította, hogy az enstone-i csapat szabályértelmezése helytelen volt, a maximális három helyett négy különálló elemből áll a megoldásuk.
Konkrét technikai szabálysértést nem mondtak ki, erre a hétvégére nem jár szankció, de a jövő heti Német Nagydíjra módosítani kell. Az Autosport lotusos forrásra hivatkozva azt írja, hogy az átépítés viszonylag jelentéktelen munka lesz, és elvileg nem befolyásolja az autó versenyképességét.

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.