F1: A Red Bull-főnök komoly büntetést vár

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.06.21. 08.35

Míg a Mercedes legfeljebb valami enyhe büntetést tartana méltányosnak, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a teszttilalom megszegése nem játék.

A Mercedes és a Pirelli képviselői mellett csütörtökön a titkos gumiteszt párizsi tárgyalásán a Mercedest az FIA-nál feljelentő Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is személyesen jelent meg.
Míg a Mercedes azzal érvelt, hogy jóhiszeműen jártak el, és így a “botlásért” legfeljebb valami enyhe büntetést érdemelnének, Horner másképp látja a dolgokat.
“Engem nem igazán győzött meg a Mercedes érvelése, de most már a bíróság kezében van a dolog. Ők ismernek minden részletet, mi pedig bízunk benne, hogy megfelelő döntést hoznak” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a tárgyalása végét követően.
Valóban inkább Pirelli-teszt volt, mint Mercedes-teszt?
Horner: “Egyértelmű, hogy egy Forma-1-es autó bármilyen futtatása adatokat nyújt, főleg, ha aktuális autóról van szó. Tulajdonképpen mindegy is, milyen gumik voltak az autón.”
Az FIA nincs egy kicsit szorult helyzetben? Nem vezették félre a Mercedest?
CH: “Úgy gondolom, van egy kis félreértés, azonban a szabályok világosak. Mindegyik csapat ismeri őket, az FIA-val közösen dolgozzuk ki a szabályokat, tényleg egyértelműek mindenki számára.”
A Mercedes kis súlyú vétségről beszélt, és a megrovást elegendőnek tartaná? Ön komolyabb sportszankciót szeretne?
CH: “Majd a bíróság eldönti, nem a mi dolgunk megmondani, mi legyen a büntetés, azonban ha valaki a sportszabályzat ellen vét, akkor olyan jellegű büntetés is jár érte.”
Mit szól ahhoz, hogy a Mercedes büntetésként kihagyhatná az ifjonctesztet?
CH: “Nem tudom, mi lenne ebben a büntetés. Ők már megcsinálták a maguk tesztjét, méghozzá tapasztalt versenyzőkkel, szóval az ifjoncteszttől való eltiltás nem lenne nagy érvágás.”
“Az a gond, hogy ha pedig csak pénzbírságról van szó, akkor az egyszerűen a teszt költsége. A legfontosabb, hogy most kiderüljön, szabad-e tesztelni vagy sem. Az is kiderült, hogy a Ferrari is tesztelt párszor, igaz, 2011-es autóval, amit a szabályok nem tiltanak, mégis úgy gondolom, hogy a legfontosabb, hogy minden világos és átlátható legyen, mert a Mercedes tesztje nem volt rendben.” 
“Panaszt tettünk a Mercedes ellen, mert mi úgy véljük, hogy megszegték a szabályzatot. Ma egy tisztességes tárgyalás volt, mindenki előadta az álláspontját, ennyi” – zárta Horner az interjút.
Az ítéletet valamikor a mai nap folyamán teszi közzé az FIA.

Kommentek

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.