Életnagyságú F1-es Ferrari LEGO-ból

Magyarország öt városában lesz megtekinthető

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.06.18. 14.30

A tizennégy éves Ferrari-pilóta, Tóth Norbert leplezte le azt az 1:1 méretarányú Ferrari 150 Italiát, amelyet közel negyedmillió LEGO-kockából építettek. Az autó a következő három hétben bejárja az országot.

Tévedett, aki azt gondolta, a Shell, a Ferrari és a LEGO együttműködése kimerült a tankolással megszerezhető játékautókban: a dán játékóriás csehországi gyárában 810 munkaóra ráfordításával, 215 000 darab építőkocka felhasználásával megépítették a Ferrari 2011-es F1 versenyautójának, a 150 Italiának az életnagyságú modelljét. 

Az acélvázra épülő, részletesen kidolgozott monstrumot a következő hetekben Magyarország több nagyvárosában is megcsodálhatja a nagyközönség. 
Egyedül a kerekek, illetve a biztonsági övvel is felszerelt cockpit nem készült építőelemekből: ezekhez az F1 torpedók élethű másainál használatos replikákat használták fel, így elméletileg be is ülhetünk az autóba – a gyakorlatban erre nem, de a közelről történő szemrevételezésre Budapest után Debrecenben, Kaposvárott, Győrött és Szegeden is lehetősége lesz az érdeklődőknek. 
LEGO Ferrari 150 Italia
Budapest (június 18-21.) Aréna Pláza
Debrecen (június 23-25.) Debrecen Pláza
Kaposvár (június 28-30.) Kaposvár Pláza
Győr (július 2-4.) Győr Pláza
Szeged (július 6-8.) Szeged Pláza
A különleges modellt különleges személy: Tóth Norbert leplezte le, aki zsenge kora ellenére hamarosan a Ferrari Challenge nemzetközi mezőnyében bizonyíthatja rátermettségét. Norbi 2008-ban, kilencéves korában kezdett gokartozni, jelenleg a Warm-Up Racing Team tagjaként készül a bajnokságra, amelyben fiatal kora miatt csak külön engedéllyel vehet részt – értelemszerűen jogosítványa sincs a fiatalembernek.
A LEGO-versenyautó tervezése hat hónapot vett igénybe; majd tizenhat ember két munkahét alatt, napi két műszakban szerelte azt össze. A versenyautó magvát acélkeret alkotja, a kockákat pedig blokkonként összeragasztották, így a véletlen széteséstől éppúgy védve vannak, mint a szuvenírgyűjtőktől.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.