F1: Szavát szegte a Mercedes-főnök

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.06.13. 12.30

Újabb adalék a Mercedes pirellis tesztjét illetően: a csapatfőnök, Ross Brawn az általa aláírt, csapatok közti tesztegyezményt is megszegte, amikor úgy döntött, belemennek a dologba.

A Mercedes a Pirellivel közös barcelonai titkos tesztjén nem csak az aktuális autó használatának tilalmát szegte meg, egy frissen napvilágra került dokumentum szerint a csapatok közti egyezményt is semmibe vette.
A 2013-as (és az előző évi) autó alkalmazását a sportszabályzat feketén-fehéren tiltja, de az alakulatok egy gentlemen’s agreement keretében külön is megegyeztek arról, hogy ha valamelyik csapat 2014-es fejlesztési célú tesztet szeretne, akkor arról értesítenie kell a többieket és a Nemzetközi Automobil Szövetséget – írja a német Sport Bild. A lap hozzáteszi, hogy egyezményt a Mercedes részéről a csapatfőnök, Ross Brawn írta alá. 
Brawn  múlt pénteken Montrealban azt mondta, ő maga döntött a pirellis teszten való részvételről.
Az egyezménynek azért van jelentősége, mert a Pirelli – és a Mercedes – védekezésének egyik fő eleme, hogy az ezüst nyilakkal elsősorban a jövő évi gumik fejlesztését végezték.  
A csapatok közti egyezmény jogilag nem kötő erejű, de a jövő csütörtöki tárgyaláson minden bizonnyal nem lesz jó pont, hogy a Mercedes azt is kijátszotta.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.