F1: Silverstone-ban tisztelegnek az elhuny pályamunkás előtt

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.06.11. 14.40

A két hét múlva rendezendő Brit Nagydíj marshaljai megemlékezést terveznek a múlt vasárnap a Kanadai Nagydíjon elhunyt kollégájuk emléke előtt.

Tragikusan zárult a Kanadai Nagydíj, hiszen az egyik pályamunkás a verseny leintése után, de még munka közben szenvedett halálos balesetet, amikor elütötte az Esteban Gutierrez autóját mozgató kisdaru. 
Közvetlenül az eset után még nem nevezték meg az elhunytat, de azóta már tudjuk, hogy a 38 éves férfit Mark Robinsonnak hívták.
“Számára olyan volt az F1, mint mondjuk a Rolling Stones-nak roadolni. Állandóan a Forma-1-ről gondolkodott, arról beszélt. Csendes fickó volt, de ha az F1 került szóba, lelőni sem lehetett. Minden évben alig várta, hogy önkéntesként dolgozzon a versenyen” – mondta egy barátja a Canadian Pressnek.
A halálesetre több pilóta és csapat is reagált, és természetesen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megszólalt, az elnök, Jean Todt így beszélt:
“Magam és az egész FIA nevében szeretném kifejezni mélységes szomorúságunkat a Kanadai Nagydíjon önkéntesként dolgozó pályamunkás tragikus halála miatt. Az FIA-nál mindannyian lélekben a családdal és barátokkal vagyunk, őszinte részvétünket fejezzük ki. A tragédia mélyen megérintett minket és a teljes motorsport-világot.”
“Önkéntesként örömmel állította a motorsport szolgálatába az idejét, tudását és szenvedélyét. Világszerte a hozzá hasonló férfiak és nők munkája teszi lehetővé a versenyek rendezését. Nélkülük, a sok ezernyi önkéntes nélkül egyszerűen nem lehetne versenyeket tartani. Én és az egész FIA osztozik a haláleset miatti fájdalomban.”
A két hét múlva rendezendő Brit Nagydíjon Robinson silverstone-i kollégái is megemlékeznek majd elhunyt társukról, egyelőre még nem tudni, pontosan milyen formában.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.