F1: A McLarennél nem lesz kémkedés!

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2013.05.16. 16.30

Ugyan 2015-től Honda-motorokra vált a McLaren, a csapat szerint ennek semmilyen hatása nem lesz a következő szezonra. A Mercedesszel remek a kapcsolat, a Honda nem juthat titkokhoz.

Csak egy szezont megy a Mercedes 1,6 literes V6-osaival a McLaren, majd 2015-ben a Forma-1-be visszatérő Honda motorjaira vált. A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale nem tart attól, hogy a japánok miatt hátrányos megkülönböztetésben részesül a McLaren 2014-ben.

“A Mercedes ugyanúgy rendelkezésünkre bocsát minden információt, amire szükségünk van, a mérnökeink pedig szorosan együtt dolgoznak majd” – igyekezett mindenkit megnyugtatni Neale. “A sikerhez szükségünk van egymásra. Nagyszerű partnerek voltunk eddig is, és még sok közös versenyünk van hátra.”

A motorszállító-váltás miatt néhányan tartanak attól, hogy a Honda bizalmas információkhoz jut a Mercedes-motorról, az adatokat pedig saját motorjának tökéletesítéséhez használhatja fel. “Beszéltem erről a Mercedesszel is, és világossá tettem, hogy nem kell tartani attól, hogy technikai titkok jutnak a Hondához. A Mercedesnek nincs mitől tartania, a Hondának nem is áll érdekében a kémkedés.”

“A Honda nagyon becsületes, és mi is nagyon lelkiismeretesen dolgozunk. Ennek köszönhető, hogy az együttműködéseink hosszú távra szólnak.” Neale egyértelművé tette azt is, hogy a Honda kizárólag motorszállítóként kíván visszatérni, nincs szó komolyabb összeolvadásról.

“Ez egy gyári jellegű együttműködés, de kereskedelmi összefonódásról nincs szó. A McLaren Automotive még csak szóba sem került a tárgyalások során. Egy sima versenyprogramról beszélünk, amelyben mi szeretnénk építeni a japánokkal ápolt korábbi kapcsolatunkra, a Honda pedig versenyprogramot futhat egy számára komoly autóipari relevanciával bíró motorral.”

“Az F1-be belépő összes motorgyártó tisztában van az elvárásokkal, és nyilván felkészült arra, hogy adott esetben több csapatnak is szállítson motort. A Honda is tudja, hogy ilyen igény felmerülhet, ebben az értelemben tehát a megállapodásunk nem kizárólagos.” Állítólag a Lotus és a Sauber is érdeklődik a Honda-motorok iránt.

Kommentek

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.