F1: Megvan a McLaren első mexikói szponzora

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.05.15. 12.30

Sergio Perez szerződtetése máris pénzben hoz a McLarennek, a csapatnál a Spanyol Nagydíjon megjelent a Slim-cégbirodalom első tagja.

Már Sergio Perez szerződtetésének tavaly őszi bejelentésekor megindultak a találgatások arról, hogy a mexikói pilótát támogató szponzorok a McLarenhez is követik majd őt.
A világ leggazdagabb emberének számító Carlos Slim Helu érdekeltségébe tartozó cégek közül több is ott szerepelt – és Esteban Gutierrez jelenlétének köszönhetően most is szerepel – a Sauber autóján, a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon azonban már a McLarenhez is “betették a lábukat” a mexikóiak.
Vasárnap Barcelonában a McLaren hátsó szárnyán feltűnt a Claro Video emblémája. A Claro egy mexikói központú, de egész Latin-Amerikában érdekelt mobilszolgáltató – és amely az ifjabb Slim, Carlos Slim Domit bejelentése szerint 2014-től már teljes értékű szponzor is lesz a McLarennél.
Kérdés, hogy a Claro átveszi-e a 2013 végén távozó Vodafone névadói státuszát, esetleg egy másik Slim-telekomcég, a Telmex vállalja-e ezt, vagy a wokingi csapatnál jelenleg a Lucozade-del szereplő brit GlaxoSmithKline dobja be valamelyik energiaital-márkáját. 

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.