F1: Nem cserélik le Ross Brawnt

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.04.26. 10.00

A Mercedes motorsportfőnöke azt állítja, az egykori McLaren-igazgató Paddy Lowe érkezése után is Ross Brawnt akarja csapatfőnökként látni.

A McLaren korábbi technikai igazgatója már kényszerszabadságát tölti, Paddy Lowe 2014-ben a Mercedeshez csatlakozik. Amióta kiderült, hogy sikerült elcsábítani az ír mérnököt, sokan készpénzként kezelik, hogy ő lesz majd a Mercedes AMG új csapatfőnöke, Ross Brawnt pedig négy év munka után menesztik.
A csapat pilótáit is faggatják erről mostanában, Nico Rosberg néhány napja ezt mondta a Die Weltnek: “Ezt mondják önök. De én semmit nem tudok erről, szóval miért is gondolnék arra, hogy Ross már nem lesz itt jövőre?” 
Lewis Hamilton is kiállt Brawn mellett: “Én vele írtam alá, és nagyon örülök, hogy együtt dolgozunk.”
A Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff sem kerülhette el a Brawn-témát.
“Cseppet sem vagyok meglepve (Hamilton szavaitól). Mindenki felnéz Rossra, ostobaság lenne megkérdőjeleznem a műszaki hozzáértését, egy olyan emberét, aki hét vagy nyolc bajnoki címet nyert már. Hogy jönnék én ehhez? Én csak három éve vagyok a Forma-1-ben. Teljesen egyetértek Lewisszal.”
Brawn technikai hozzáértésének méltatása persze nem zárná ki, hogy Lowe érkezése után a csapatfőnöki poszt helyett valamilyen szűkebb, műszaki jellegű szerepkörbe helyezzék át az angol szakembert, de Wolff azt mondja, ilyesmi nem áll szándékában.
“Nagyon előrelátó. Aprólékos. A hosszú távú eredményekre koncentrál, nem a rövid távú ugrásra. Ragyogó vezető, aki másoknak is hagy teret. Ross a csapatfőnök és én nem is akarok ezen változtatni. A csapatnak stabilitás kell, hiszen így is van elég munkánk. A mi helyzetünkben minél több jó szakemberünk van, annál jobb, én csakis ezt tartom szem előtt a trágyalásaim során.”

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.