F1: Webbernek tetszik a 7. hely

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.04.20. 15.30

Mark Webber cseppet sem elégedetlen, amiért a háromhelyes büntetésével együtt is a 7. rajtkockából kezdi majd a Bahreini Nagydíjat.

Mark Webber a Jean-Eric Vergne-nyel történt sanghaji ütközése miatt háromhelyes rajtbüntetést vitt magával Bhreinbe, de már az utolsó szabadedzésen is látszott, hogy az ausztrált versenyre készítik, amit aztán megerősített az időmérő, amelyen rögtön a Q1-ben a közepes keveréket tették fel, vasárnapra spórolva a keménnyel.
A veterán végül a büntetéssel együtt a 7. rajkockába került, nem teljesen elégedett, de bizakodó.
“Hogy őszinte legyek, egy kicsit jobbat vártam. A második és harmadik edzésen jól mentem, jónak tűnt a felvezetés, szerettem volna még többet kihozni az autóból. De nagyon könnyű otthagyni egy kis időt, amikor igazán nyomja az ember. Persze mindenki így van ezzel, és itt jó néhány durva kanyar van, ahol két-három tized elszállhat” – mondta a kvalifikáció után.
“Összességében azért azt gondolom, hogy az első sorba nehéz lett volna eljutnom, tényleg otthagytam egy kis időt a pályán. A stratégiánk is más, a többséghez képest van egy plusz szett kemény gumim. A büntetéssel együtt nem rossz ez a 7. hely. Jobb lenne még előbbről rajtolni, de hosszú lesz a futam.”
“Mi egy kicsit jobban koncentráltunk a versenyre a gumikat illetően, jó, hogy sikerült spórolnunk. Majd meglátjuk, hogy alakul!”
Webber egy héttel ezelőtt az időmérőn kiállni kényszerült, megbüntették, csak a bokszutcából rajtolt. Vasárnapra a futamra állították át az autót, de az ütközése utáni kiállásnál rosszul tették fel az egyik hátsó kerekét, így a versenyről is kiesett.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.