F1: Ecclestone bárkivel tárgyalna

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.04.16. 11.35

Az F1 ura nagyon nem szeretne balhét a Bahreini Nagydíjon, a versenyhétvége előtt az ellenzékiekkel is szívesen beszélget.

Ahogy közeledik a Bahreini Nagydíj, a feszültség is egyre nő a közel-keleti királyságban. A társadalom rendszerellenes része is megosztott, a nagyobb szabadságért, a demokratizálódásért  békésen tüntető többség mellett ott vannak a radikális elemek, fiatalok akik örömmel csapnak össze a rendőrökkel, valamint iráni támogatású terrorsejtek is. 
Egy biztos, az ellenzékiek túlnyomó többsége nem nézi jó szemmel a Forma-1-es nagydíjat, hiszen az a királyi család kirakatrendezvénye.
Az F1 fejesei, Bernie Ecclestone és az FIA-elnök Jean Todt is sokszor hangsúlyozta már, hogy nem kívánnak politizálni, a sportág csak versenyezni megy Bahreinbe, de egy mai interjúban Ecclestone igyekezett gesztusokat tenni az ellenzékiek felé is. Az F1 ura szívesen tárgyal velük, csak ne legyen balhé. 
“Szívesen tárgyalok bárkivel, ahogy már korábban is megtettem” – mondta az angol, elárulva, hogy tavaly is fogadta Londonban az al-Wefaq ellenzéki csoport tagjait.
“Mi nem szeretnék balhét, nem szeretnénk azt látni, hogy az ottaniak olyan dolgok miatt mennek egymásnak, amiket mi nem értünk, mert tényleg nem érthetjük. Egyesek viszont azt hiszik, hogy miattunk vannak problémák Bahreinben.”
“Megértjük az ellenzékieket is. Ne feledjük, én voltam az, aki úgy döntött, ne legyen verseny Dél-Afrikában az apartheid idején.” 
“Nagyon remélem, hogy rendezni tudják a dolgaikat! Ha vannak gondok – márpedig vannak, hiszen az emberek nem balhéznak csak úgy ok nélkül – akkor azokat meg is lehet oldani valahogyan. Nem hiszem, hogy az érdekeikért kiálló emberek rossz emberek lennének vagy hogy ártani akarnának másoknak, hogy ezzel húzzák alá a mondanivalójukat” – mutatott rá arra, hogy nem tekintik ellenségeiknek a tiltakozókat.

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

F1: A Merci hibázott, amikor rászólt Hamiltonra

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egy interjúban azt mondta, hogy rossz döntést hozott az alakulat, amikor a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon gyorsításra kérte Lewis Hamiltont.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.