F1: Vettel társtulajdonos lett a csapatnál

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.04.01. 14.00

Nagy bejelentést tett a Red Bull Racing: Sebastian Vettel mostantól nem csak alkalmazott, hanem résztulajdonos is, hosszú távra bebiztosították a közös jövőt.

Úgy tűnik, a Red Bullnál véget ért a látszólagos egyenlőség korszaka, ugyanis ma bejelentették, hogy Sebastian Vettel résztulajdont kapott a csapatnál Dietrich Mateschitztől. A háromszoros bajnok  hosszú távú Red Bull-os jövője és az első számú státusza biztos lett.
“Sebastian a versenyzői karrierje kezdetétől a Red Bull családban nőtt fel, az elmúlt években pedig példátlan sikereket hozott a csapat és általában a Red Bull márka számára, amit ezzel az ajándékkal szeretnék meghálálni neki” – mondta a tulajdonos Mateschitz. “Seb mostantól közvetlenül is érdekelt lesz a további sikerekben, így biztosak lehetünk az eredményes folytatásban” – tette hozzá.
“Végtelenül hálás vagyok Didinek, amiért ennyire bízik bennem, hatalmas megtiszteltetés ez, és azt mondanám, hogy mostantól a Red Bull Racing a második otthonom, de igazából ez már eddig is így volt. Örömmel fogadom a résztulajdonosi felelősséget, és megígérhetem, hogy az eddigieknél is keményebben küzdök majd a csapatért!” – nyilatkozta a 25 éves pilóta.
A csapat a hivatalos közleményében nem árulta el, hogy az április 1-jétől érvényes új tulajdonosi szerkezetben Vettelnek milyen súlya lett, de a német Auto Motor und Sport értesülése szerint 15 %-ot kapott a háromszoros bajnok. 
A szaklap hozzáteszi, hogy a szívélyes bejelentés mögött valójában igen kemény alkudozás bújik meg, a lépést a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon történtek kényszerítették ki. Vettel nyilvánosan ugyan többször is bocsánatot kért a csapatutasítás ellenére történt előzése miatt, de rákényszerített vezeklés miatt a hét során egyre nőtt a feszültség a színfalak mögött, majd a Milton Keynes-i vezetésen átnyúlva közvetlenül Mateschitzhez fordult, aki így békítette meg a kiábrándult németet.
A Salzburger Nachrichten úgy tudja, a lépés Vettel Ausztrália óta emlegetett, bár hivatalosan meg nem erősített új szerződését is érinti: a résztulajdonossá tételért cserébe a pilóta 2016 helyett egészen 2018-ig vállalt opciót a Red Bull-os versenyzésre.

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.