F1: Webber nem száll ki

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.03.26. 11.30

Mark Webber édesapja tisztázta, hogy fia nem gondol a Red Bull vagy az F1 elhagyására a Malajziában történtek után.

Bár Mark Webber rébuszokban nyilatkozott a szepangi incidens után, amelyben Sebastian Vettel a csapat utasítása ellenére előzte meg a gyanútlan ausztrált. A veterán a verseny után azt mondta, hogy “nagyon durva” a helyzet, hazamegy Ausztráliába, szörfözik, “beveszi a gyógyszert” és majd kiderül, hogy az elég erős lesz-e.
Egyesek úgy értelmezték ezt, hogy a Red Bull-os folytatást mérlegeli majd a pilóta, de Webber édesapja, Alan kedden tisztázta, hogy a nem kérdéses a közvetlen jövő, fia ott lesz a Kínai Nagydíjon. 
“Ott leszünk Kínában a következő versenyen” – szögezte le az ausztrál ABC-nek.
Az idősebb Webber elmondta, hogy ő ugyan őszintének tartotta Vettel utólagos bocsánatkérését, de a baj már megtörtént, fia, és tudomása szerint a csapat bizalma is alaposan megrendült a háromszoros világbajnokban:
“Jó ideig eltart majd, mire visszanyerheti Mark bizalmát és tiszteletét. Sebastian nem engedelmeskedett a csapatnak, így a többség, ha nem egyenesen mindenki csalódott benne. Mark iránt az egész bokszutcában megmaradt a tisztelet, de Sebastian valószínűleg sokat veszített ebben a tekintetben.”
Alan Webber hozzátette, hogy a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz kijelentette, az ausztrál pilóta helye a történtek után is “biztos” a csapatnál.
A csapatfőnök, Christian Horner is leszögezte egy friss megszólalásában, hogy számítanak Webberre, számítanak arra, hogy az ausztrál nem ábrándult ki a csapatból.
“A csapat álláspontja egyértelmű volt. Mark is tudja, hogy a csapat nem manipulált, nem volt összeesküvés, szóval a jövőjét illető spekuláció csakis az indulatokból fakadt. Megvolt a megbeszélésünk, mindkét pilótával beszéltem. Sebastian bocsánatot kért Marktól és a csapattól is. Megvolt a megbeszélés, és most már a következő futamra koncentrálunk.”

Kommentek

Bűnös és fizet a gyilkos légzsákok gyártója

A Takata hivatalosan is bűnösnek vallotta magát az általa gyártott, világszerte legalább 15 emberéletet követelő hibás légzsákok miatt, és beleegyezett az egymilliárd dolláros büntetőbírság kifizetésébe – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

Magyar ötlettel alakulhat át az autós kárrendezés

A gépjármű-kárrendezési folyamatokat támogatja a KárWeb nevű hazai startup. A szolgáltatás próbaüzeméhez már csatlakozott az egyik vezető biztosító.

Nagy változás jön egy Budapestet érintő viszonylaton

Másfél év után végleg kivonul a Lux Express busztársaság a közép-európai térségből. Csak a Varsót a Baltikummal összekötő járatok maradnak meg. Megszűnik a Budapest-Krakkó-Varsó buszjárat is.

Kiderült, mikor és mitől kapnak defektet a magyarok

Tízből legalább négy magyar autósnak volt már defektje az elmúlt öt évben, ráadásul ezeknek több mint fele jellemzően délután és este, sötétedés után történt, minden másodikat pedig szög vagy kátyú okozott.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

Kitakarította az autóját, azonnal milliomos lett

Autója takarítása közben talált meg egy rég elveszett lottószelvényt, és lett egy csapásra milliomos egy nagypapa a kelet-ausztráliai Newcastle-ben.

Két percig küzdött a tankolással a srác egy hazai önkiszolgáló benzinkúton

A fiatal srác nem tudott megbirkózni a tankolás feladatával, és mivel önkiszolgáló kút szerepel a felvételen, így a személyzet segítségére sem számíthatott. Kétpercnyi elkeseredett küzdelem után feladta a harcot, és tankolatlanul távozott.

Elkormányoz, ha veszélyt szimatol a Volvo új szabadidőjárműve

Folytatja biztonságtechnológiai offenzíváját a Volvo. A hamarosan színre lépő XC60 fedélzetén olyan ütközésmegelőző rendszer működik, amely kikerüli az akadályt.

Tudod, mi az a lekaparható rész a jogsi hátulján?

Mindenki tudja, hogy a jogosítványán van egy kaparós sorsjegy rubrika, de azt csak nagyon kevesen, hogy ez pontosan mit is takar. Most képbe hozunk.

Alonso: Ilyen kezdés után nehéz mit mondani

Fernando Alonso a műszaki hibákat hozó első tesztnap után nem tudott sok jót mondani a McLaren-Hondáról. A lehető leggyorsabb javítást kéri a csapattól.

Rendőri felvezetést kapott Budapesten egy terhes hölgy és az apuka

A felvétel nem friss, ettől függetlenül le a kalappal a rendőrök előtt.

Háromhengeres szedán a BMW-től

Megkezdte legkisebb limuzinjának forgalmazását a BMW. A lépcsőshátú 1-es Kínában készül, és sajnos csak ott kapható.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.