Ecclestone: Hülyeség volt a csapatutasítás

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.03.26. 10.00

Az F1 ura szerint a Red Bull és a Mercedes is rosszul tette, hogy a Maláj Nagydíjon a bokszutcából akarták meghatározni a versenyzőik sorrendjét. Az idény elején nem akar ilyet látni Bernie.

A 2013-as Maláj Nagydíj sokáig emlékezetes marad majd a teljesen örömtelen dobogó miatt, amelyen a csapat utasítása ellenére győző Sebastian Vettel, az elárult Mark Webber, és a harmadik helyet a csapattól “ajándékba” kapó Lewis Hamilton állt.
Az F1 ura, Bernie Ecclestone a Daily Telegraph-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a csapatutasításokra semmi szükség nem volt Szepangban, csak ártott a sportnak és a csapatoknak is,  ami múlt vasárnap történt. 
“Szerintem a bajnokságnak ebben a szakaszában még nem szabadna csapatutasításokat alkalmazni. Teljesen mindegy, kiről van szó” – mondta.
“Gondolom Christian (Horner, Red Bull-főnök) attól tartott, hogy ütköznek és egyikük sem ér célba. Ebből a szempontból mindketten butaságot csináltak. Sebastian visszavehetett volna. Másrészt persze verseny van, Sebastian szeretné megnyerni a bajnokságot, és Mark is ugyanúgy.”
A fentiekkel együtt Ecclestone mindkét versenyzőt, a győzelemre kíméletlenül hajtó Vettelt és a sértett Webbert is megérti:
“Sebastian igazi küzdő, nem ismeri a vereséget. Nem akar veszíteni. De mutassanak nekem egy jó vesztest, nincs is olyan! Mark viszont nem fogja könnyen lenyelni ezt, az tuti. Én nagy rajongója vagyok Marknak, jó barátok vagyunk. Persze Sebastian meg háromszoros világbajnok, talán egy kicsit több tiszteletet érdemelne az emberektől.”
Az F1 ura is úgy látja, hogy a megrendült bizalom visszaüthet majd a Red Bullnál, amikor már valódi tétje lesz a dolognak.
“Tegyük fel, hogy év végén mindkét srác esélyes lesz a bajnoki címre, Mark nyilván nem fogja segíteni Sebastiant. Ezt Sebastiannak is érdemes meggondolnia. Lehet, hogy valamikor szeretne egy kis segítséget Marktól, de alig hiszem, hogy Mark hajlandó lesz rá.”
“Vagy képzeljük el, hogy Sebastian Alonso ellen küzd, és ezek a pontok számítanak majd. Csapatfőnökként mondanám Marknak, hogy figyelj, te már nem nyerheted meg a bajnokságot, Sebastian viszont igen, a csapatnak jól jönne az újabb világbajnoki cím. De Marknál nem lenne nyerő a téma, azt mondhatná, hogy emlékezzünk csak, mi történt!”

A megmérgezett dobogó

A megmérgezett dobogó


Ecclestone a Mercedest is elítélte, amiért Szepangban nem engedték meg Nico Rosbergnek, hogy megelőzze a 3. helyen haladó csapattársát, Hamiltont.
“Nem hiányzik az ilyesmi, nem jó ez így! A csapatfőnökök is tudják, hogy mi a helyes és mi nem. Nem tetszett, hogy a Mercedes nem engedte Rosberget előzni, szerintem ostoba döntés volt. Rosberg talán a Red Bullokat is megkergethette volna egy kicsit. Ésszerűtlen volt a Mercedes döntése.”
A kisember szerint csakis a bajnokság utolsó részében igazolható a csapatutasítások alkalmazása: “Az idény háromnegyedénél, akkor már fontos lehet ez. Ha a csapatnál csak az egyik pilóta gyűjthet annyi pontot, hogy megnyerje a címet, akkor a másiknak már segítenie kell.”
Ecclestone, aki 1972-től másfél évtizeden keresztül a Brabham tulajdonos-főnöke volt, maga is került nehéz helyzetbe a csapaton belüli rivalizáció miatt. Felidézett egy történetet, amelyben egy makacs “másodhegedűst” kellett helyre tenni.

Bernie-nek is volt dolga ilyen esetekkel

Bernie-nek is volt dolga ilyen esetekkel


“Az egyik pilótám a bajnoki címért küzdött – neveket nem fogok mondani -, de az adott hétvégén a másik srác volt rohadt gyors. Mondtam neki, hogy akármi is legyen, csak szépen engedje el a csapattársát. Azt mondta, hogy nem fogja megtenni. Mondtam, hogy felőlem akár fel is állhat az autóban, hogy mindenki lássa, elengedésről van szó, de ő így sem akarta megtenni. Nos, annyi benzint tankoltunk az autójába, hogy biztosan ne érjen célba…”

Kommentek

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.