F1: Összeroppant a Sauber tankja

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.03.20. 14.30

A Saubernél pontosan közölték, hogy mi történt Nico Hülkenberg autójával az Ausztrál Nagydíj előtt. A hétvégi malajziai versenytől többet vár a svájci csapat.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Sauber csak egy autóval indult, ugyanis nem sokkal a rajt előtt kiderült, hogy Nico Hülkenberg C32-ese nem alkalmas a versenyzésre.
Azt már hétfőn tudni lehetett, hogy a benzintankkal történt valami, de a csapat technikai igazgatója, Matt Morris a Pitpassnak ma pontosabban is tisztázta a dolgot: a rugalmas ellából egyszerűen túl erősen szívták ki az üzemanyagot.
“A problémát a túl erős vákuum okozta, a tank összeomlott és megsérült. Sajnos csak néhány órával a futam előtt fedeztük fel, ezért nem lehetett biztonságosan kijavítani, így vissza kellett vonultatni az autót. Azonosítottuk a problémát, a szepangi hétvégére már új alkatrészeket és módszereket vezetünk be. Sokkal versenyképesebb, megbízhatósági problémák nélküli formára számítunk”
Melbourne egyébként nem csak Hülkenberg kispadozása miatt jelentett csalódást a svájci csapatnak, az élmezőnytől való lemaradásuk is meglepte őket.
“Egyértelműen meglepetést jelentett számunkra a pénteki edzéseken, hogy milyen messze voltak az élmenők. De ha megnézzük a Force India eredményét (7-8. hely – a szerk.), Nico is valahol ott küzdhetett volna, szóval szerintem nem vagyunk annyira lemaradva, mint az eredményünk mutatja” – utalt az újonc Esteban Gutierrez 13. helyezésére Morris.
“A középmezőny nagyon szoros, de az élmenők talán egy kicsit messzebb vannak, mint eredetileg hittük. De Szepangban valószínűleg összébbrázódik a mezőny, ott majd világosabb lesz a kép. Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok az autónk teljesítményével, nem itt szeretnénk tartani az idény elején, de biztosan jobbak vagyunk a 13. helynél.” 
“Sajnos nem volt jó viszonyítási pontunk a versenyen, ha Nico is indult volna, jobban látnánk, hol állunk. De komoly problémánk nincs, egyszerűen csak jobb teljesítményt kell kell kisrófolnunk az autóból. Benne is van.”
A szezonnyitón kispadozó Hülkenberg úgy véli, Malajziában amúgy is jobb esélyeik lesznek: “A malajziai pálya egészen más karakterisztikájú, mint a melbourne-i. Ez egy gyors pálya, hosszú és tempós kanyarokkal, jól feküdhet majd az autónak!”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.