F1: Bármikor eladhatják a Saubert

Monisha Kaltenborn nem cáfolta az információt

Szerző: Deák Dániel levél küldés 
Dátum: 2013.03.16. 16.00

A Sauber F1-es csapata az eladás küszöbén lehet svájci lapértesülések szerint. A csapatfőnök nem cáfolta az információt.

A svájci Blick újság neves szakírója, Roger Benoit szerint a régi pletyka ismét szárnyra kapott, amely szerint a Sauber-csapatot hamarosan eladhatják.
Benoit írásában azt állítja, hogy míg korábban az előző csapatfőnök, Peter Sauber kategorikusan tagadta az ügyletről szóló híreket, addig az új vezető, Monisha Kaltenborn már másképp nyilatkozott. 
“Ezek a pletykák mindig is léteztek” – mondta Kalternborn. “Ha valaki előáll egy ajánlattal, amelynek eredményeképp erősebbek lehetünk a versenypályán és az üzletben, akkor a csapat érdekét figyelembe véve fogjuk döntésünket meghozni” – sejtetett a svájciak vezetője.
Peter Sauber 2005-ben már eladta csapatát a BMW-nek, ám a bajor autógyár 2009-es kivonulását követően a svájci tulajdonos visszavásárolta az istállót, tavaly pedig tulajdonrészt adott a menedzsmentben régóta tevékenykedő Kaltenbornnak, akiből 2012-ben az első női csapatfőnök lett, miután Sauber úr nyugdíjba vonult tisztségéből.

Kommentek

Csökken az üzemanyag ára

Szerdán megáll az üzemanyag árának emelkedése, sőt a gázolaj még olcsóbb is lesz.

A Lada nyugati hódításának nyomát fotózták Magyarországon

Ha ez a Zsiguli mesélni tudna! Biztos kalandos út vezetett a szovjet gyárból Angliába, majd valahogy a magyar utakra.

Tíz dolog, ami mindig legyen az autódban

Ha nem csak a boltba szaladunk el vagy a szomszéd településre, akkor nem árt, ha ez a tíz dolog bent van az autóban, így nem érhet minket túl sok meglepetés.

Komoly baj van a magyar jogosítványok megújításánál

Nem minden háziorvos végzi el az alvászavar szűrővizsgálatát a jogosítványok megújításakor, holott erről 2015 óta jogszabály rendelkezik.

Folyik a benzin a BMW villanyautójából

Átfogó visszahívást kezdeményezett a BMW az USA-ban, vélhetően globális folytatása is lesz az ügynek. Az i3-as városi villanyautók hatótávolság-növelőjével van gond.

Beelőzi a BMW M5-öt az Alpina B5!

Az új generációs BMW 5 sportverziója még távolról sincs kész, a márka legfőbb tunere, az Alpina azonban heteken belül bemutatja a maga M5-gyilkosát.

Ford egy BMW és egy Mercedes ellen

Három vadorzó turbómotorral, 500 Nm körüli nyomatékkal. BMW M2, Ford Focus RS, Mercedes A 45 AMG: melyik a leggyorsabb, a legszórakoztatóbb, vagy egyszerűen a legjobb?

Ezek a világ leginkább tiszteletre méltó autógyártói

A Fortune magazin évről évre felállítja az ötven leginkább nagyra becsült nagyvállalat globális rangsorát. Az autógyártók nem képviseltetik magukat nagy számban.

Ömlik a kínai Audi

A Volkswagen felfuttatja az Audi gyártását Kínában. Elsősorban hibrid és elektromos hajtású modellekkel bővítik majd a kínálatot.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

Karambollal végződött a robotautók első versenye

Mindössze két autó indult az új Roborace széria legelső futamán. Egyikük karambolozott és kiesett a versenyből, a másik gond nélkül teljesítette a távot.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.