F1: A Red Bull-tulaj elengedné Vettelt

Jönnek a Red Bull-Infinitik?

Szerző: Deák Dániel levél küldés 
Dátum: 2013.03.11. 18.00

Dietrich Mateschitz szerint nem lenne értelme marasztalni Vettelt, ha például a Ferrarihoz akarna igazolni. Az osztrák milliárdos jó ötletnek tartaná, ha Infinitire keresztelnék át a Renault erőforrásokat.

A Red Bull tulajdonosa azt ígéri, nem akadályozza meg Sebastian Vettelt, ha egy másik csapatnál akarja kipróbálni magát. 
Annak ellenére, hogy Vettel a tavalyi szezon végén sokadszorra is cáfolta a pletykákat, amelyek szerint a Ferrarihoz igazolna, Mateschitz megértené, ha a vörösök ajánlata felkeltené a háromszoros világbajnok érdeklődősét.
“Ha nem tudnánk együtt dolgozni, akkor felesleges lenne megtartanunk őt, még ha élő szerződése is van”- vélekedett a tulajdonos. “Ha forma-1-es pilóta lennék, minden bizonnyal arról álmodoznék, hogy egy nap a Ferrari versenyzője lehetek” – árulta el. “De szerencsére ez a probléma most nem aktuális” – mondta.
Mateschitz szintén kitért Mark Webberre, akit ezúttal is megvédett Helmut Marko kritizáló szavaitól. “Mindig nehéz Sebastian ellen versenyezni, de Mark már több ízben bebizonyította, hogy ha jó formában van, akkor képes rá, és olyankor még Vettel sem győzheti le egykönnyen. Szerencsések vagyunk, hogy két elsőszámú pilótánk van, akiknek ugyanolyan feltételeket biztosítunk.”
Az osztrák milliárdos szót ejtetett továbbá csapata és a Renault kapcsolatáról. A francia gyár vezérigazgatója a Genfi Autószalonon panaszkodott, hogy nem jut elég reflektorfény a Renault-ra, annak ellenére, hogy a Red Bull az ő motorjukkal hódította el mindhárom VB-címét. Az ügyben megszólalt Alain Prost is, aki a Renault nagyköveteként tevékenykedik, és egyik fő céljának tekinti a márka ismertségének növelését a Red Bull-partnerség fejlesztésének révén.
Mateschitz úgy tűnik, vette a lapot, és nem zárkózna el a kapcsolat teljes újraértelmezésétől sem. Szerinte akár az is elképzelhető, hogy a közeljövőben Red Bull-Infitinek kereszteljék át a csapatot. Az Infiniti anyamárkáján, a Nissanon keresztül kötődik a Renault-csoporthoz, ráadásul eleve szponzora a világbajnok istállónak, tehát akár kézenfekvőnek is tűnhet a felvetés. Egy ilyen együttműködés azonban számos pénzügyi és marketingkérdést felvet mindkét oldalon, így a döntés minden bizonnyal hosszabb ideig elhúzódik majd.

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.