F1: Hamilton igazi hajcsár lett

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.03.04. 12.40

Bár a Mercedes volt a leggyorsabb a téli tesztelés utolsó két napján, Lewis Hamilton szerint nem lehetnek igazán elégedettek, a pilóta határozottan követeli a további kemény munkát a csapattól.

A teli tesztek utolsó két napján mindkétszer a Mercedes volt a leggyorsabb, de Lewis Hamilton cseppet sem szállt el az eredményektől. A 2008-as bajnok a csapatfőnök, Ross Brawn által is bátorított kritikai hangnemben követeli a további fejlesztési munkát.
“Ezután is hajtanunk kell. Nyomást kell gyakorolnom, és Rossnak is és Totónak (Wolff, motorsportfőnök) szintén. Fenn kell tartanunk a nyomást, hogy javuljunk a lényeges területeken. Elmondom a csapatnak az autó gyengéit, hogy hol lehet még javítani.”
“A következő héten a gyárban leszünk, a szimulátoron dolgozunk, azt is javítani akarjuk. A szélcsatornás srácoknak is visszajelzéseket kell adnunk, és válaszokat is várunk arról, hogy áll az autó. Aztán jönnek majd a fejlesztési csomagok is, és ha ők azt mondják, hogy Kínára érkezik, akkor megmondjuk, hogy már Malajziára akarjuk. Fenn kell tartani a nyomást” – magyarázta a hajcsárszerepbe előlépett Hamilton.
“Nem mondhatom, hogy tökéletesen elégedett vagyok” – mondta a téli munkáról. “Ha azt éreztem volna, hogy rakétát adtak alám, akkor talán az lennék, de azért így is úgy gondolom, hogy jó alapokon dolgozunk. Azt hiszem, sikerült előbbre lépnünk az újabb fejlesztésekkel, de nyilván mások is hozták ezeket, szóval csak kicsit léptünk, ennél több kell.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.