F1: A hondások már a spájzban vannak?

Újjáéledhet a McLaren-Honda

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2013.03.04. 14.05

Spekulációk szerint a McLaren már komolyan vizsgálja a lehetőségét, hogy egy-két éven belül a Honda motorjaira váltson.

A McLaren 1995 óta a Mercedes motorjaival versenyez az F1-ben, de a német márka egykori félgyári csapata mára rivális és egyszerű kliens lett, így újra és újra felmerül, hogy végleg elválnak az útjaik.
A wokingi csapatnak elvileg egészen 2015-ig van opciója a Mercedesnél, de az Auto Motor und sport azt írja, konkrét szerződés még 2014-re, az új, V6-os turbómotorokra sincs a felek között. A szakíró Michael Schmidt úgy tudja, hogy Stuttgartban sürgetik a döntést, pár napon belül szeretnék tudni, hogy folytatódik-e a partnerség.   
Könnyen lehet azonban, hogy a McLaren nem akar ennyire kapkodni, ugyanis a korábbi sikerpartnere, a Honda az F1-es visszatérésre készülhet. A sportágból 2008 végén kiszállt japán gyártóval kapcsolatban tavaly óta folyamatosan érkeznek az ilyen jellegű hírek, az Auto Motor und Sport paddockbeli pletykák alapján azt írja, hogy a Honda mérnökei egy ideje már Wokingban dolgoznak, vizsgálják az újabb együttműködés lehetőségét.
Bár a McLaren korábban tagadta, hogy újra a Hondával társulna, mostanra nyílt titok, hogy tárgyalnak a japán céggel, az viszont még nyitott kérdés, hogy már 2014-ben vagy csak 2015-ben lépne be újra az F1-be a gyártó.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.